woensdag, juli 8, 2020
Keuze van de Redactie
U bent hier: Home / Specials / Mensen / VVD komt met wet tegen bijstandstoerisme
VVD komt met wet tegen bijstandstoerisme

VVD komt met wet tegen bijstandstoerisme

  • Nederland
  • De VVD wil het veel moeilijker maken voor migranten uit andere EU-landen om in Nederland bijstand te krijgen. Tweede Kamerlid Malik Azmani komt daartoe met een initiatiefwet, heeft hij donderdag laten weten. Daarin staat dat gemeenten vóór het verlenen van een bijstandsuitkering eerst aan de immigratiedienst IND moeten vragen of een EU-burger in Nederland mag zijn en blijven. Heeft de arbeidsmigrant geen recht op een rechtmatig verblijf, dan verliest hij het recht op bijstand.
  • Parlementair Documentatie Centrum
  • http://www.europa-nu.nl
  • nv201@pdc.nl
  • http://www.europa-nu.nl/id/vji1ducguazy/nieuws/vvd_komt_met_wet_tegen_bijstandstoerisme?ctx=vha4ozv8cev0&tab=0

Azmani verwijt PvdA-minister Lodewijk Asscher van Sociale Zaken dat hij te weinig onderneemt tegen bijstandstoerisme. Uit cijfers blijkt volgens de VVD’er dat dat sterk toeneemt. ,,Ik probeer Asscher al ruim een jaar in beweging te krijgen om hier wat tegen te doen. Maar hij staat erbij en hij kijkt ernaar.”

Een woordvoerder van Asscher zegt dat de minister al aan een wet werkt waarin wordt geregeld wat Azmani wil. Hij heeft dat vorig jaar juli aan de Kamer laten weten. Die wet zal voor de zomer worden ingediend.

Azmani zegt geschrokken te zijn van de meest actuele cijfers uit de migrantenmonitor. Daaruit blijkt volgens hem onder meer dat het aantal Poolse migranten dat WW aanvraagt, in 1 jaar is toegenomen met 277 procent. Maar ook in bijstand is een forse stijging te zien, aldus Azmani. Het gaat in 1 jaar om 36 procent bij de Polen, 24 procent bij de Roemenen en 29 procent bij de Bulgaren.
,,Het is prima om hier je handen uit je mouwen te steken, maar je hand ophouden doe je maar in je eigen land”, zegt Azmani.

Over Content Editor V

Content editor of PressCenter website.

Schrijf Uw Reactie

Verplichte velden zijn gemarkeerd met een *

*

*

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Kies de person met
de hand omhoog *

Scroll To Top