vrijdag, oktober 19, 2018
Keuze van de Redactie
U bent hier: Home / Bronnen / Bedrijfsleven & Ondernemers / VVN en Shell bieden het mobiele verkeersplein light aan
VVN en Shell bieden het mobiele verkeersplein light aan

VVN en Shell bieden het mobiele verkeersplein light aan

  • Nederland
  • Vandaag introduceren Shell en Veilig Verkeer Nederland (VVN) het ‘Mobiele Verkeersplein Light’. De belangstelling voor het traditionele Mobiele Verkeersplein, een oefenplein voor basisscholieren om in de praktijk te leren omgaan met verschillende verkeerssituaties, is enorm. Hierdoor kunnen Shell en VVN niet meer aan de vraag voldoen. Daarom bieden zij nu kosteloos een ‘doe-het-zelf’-versie van het plein, het Schoolpleinpakket, aan voor basisscholen.
  • image.31075954
  • Koninklijke Shell Groep
  • http://www.shell.nl
  • shellstation@shell.com
  • http://www.shell.nl/nld/aboutshell/media-centre/news-and-media-releases/archive/2013/verkeerseducatie.html

Het Mobiele Verkeersplein is in 2011 door Shell en VVN in het leven geroepen met als doel verkeersveiligheid onder basisschoolleerlingen te vergroten. Op het plein worden realistische verkeerssituaties nagebootst en houden verkeersinstructeurs in de gaten of de kinderen de verkeersregels naleven. “Veel basisscholieren zijn nog te jong voor het officiële fietsexamen, maar nemen al wel deel aan het verkeer”, zegt Rob Stomphorst, woordvoerder VVN. “Tijdens de les op het verkeersplein leren ze spelenderwijs om te gaan met lastige verkeerssituaties. Zo worden zij voorbereid op het echte werk.”

Sinds de introductie van het plein staan scholen er voor in de rij. Al na een half jaar verwelkomde het plein de 10.000ste deelnemer. Doordat er wekelijks een groot aantal aanvragen binnenkomt voor het oefenplein, kunnen zo’n 150 aanvragen per jaar niet worden opgevolgd. “Het Mobiele Verkeersplein is voor het hele komende schooljaar al volgeboekt terwijl de registratie pas geopend is”, aldus Bianca Stip, Social Investment Advisor van Shell Nederland B.V. “Door de light-versie van het Mobiele Verkeersplein kosteloos aan te bieden kunnen wij meer scholen helpen met verkeersonderwijs. Zo hopen we zoveel mogelijk kinderen wegwijs te maken met de verkeersregels.”

Met het Schoolpleinpakket ontvangen scholen een week lang kosteloos een doe-het-zelf-pakket waarmee zij zelf een verkeersplein kunnen opbouwen. Het pakket bevat alle benodigde attributen om lastige verkeerssituaties na te bootsen, zoals verkeersborden, zebrapaden, pionnen en verkeerslichten. Daarnaast blijft het traditionele Mobiele Verkeersplein gewoon bestaan. Deze reist iedere week naar een andere stad of dorp, zodat omliggende basisscholen kunnen deelnemen. Basisscholen kunnen zich voor de beide opties online aanmelden via www.verkeerspleinen.nl.

Samen met Veilig Verkeer Nederland (VVN) heeft Shell in 2011 Het Mobiele Verkeersplein opgezet. Middels dit verkeersplein worden kinderen uit groep 4,5 en 6 van de basisschool vertrouwd gemaakt met verkeersregels en -situaties. Inmiddels hebben ongeveer 45.000 kinderen van zo’n 340 verschillende basisscholen van het Mobiele Verkeersplein gebruik gemaakt. Geïnteresseerde scholen kunnen zich aanmelden op: www.verkeerspleinen.nl.

Over Content Editor V

Content editor of PressCenter website.

Schrijf Uw Reactie

Verplichte velden zijn gemarkeerd met een *

*

*

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Kies de person met
de hand omhoog *

Scroll To Top