woensdag, oktober 5, 2022
Keuze van de Redactie
U bent hier: Home / Bronnen / Bedrijfsleven & Ondernemers / Waar moet je bij opletten bij het eisen van smartengeld?
Waar moet je bij opletten bij het eisen van smartengeld?

Waar moet je bij opletten bij het eisen van smartengeld?

  • Nederland
  • In sommige zaken kan de hoogte van het te eisen smartengeld hoog oplopen. Er zijn ook verschillende dingen waar de hoogte van het smartengeld aan vanaf hangt. In dit artikel wordt besproken welke aspecten invloed heeft op de hoogte van het smartengeldbedrag.
  • letselschadeadvocatenadvies.nl
  • www.letselschadeadvocatenadvies.nl
  • info@letselschadeadvocatenadvies.nl
  • In sommige zaken kan de hoogte van het te eisen smartengeld hoog oplopen. Er zijn ook verschillende dingen waar de hoogte van het smartengeld aan vanaf hangt. In dit artikel wordt besproken welke aspecten invloed heeft op de hoogte van het smartengeldbedrag.

Type schade

Er zijn verschillende manieren waarop iemand schade kan toebrengen. Een voorbeeld kan zijn lichamelijke schade of geestelijke schade. In de meeste gevallen zal het bij smartengeld gaan om immateriële schade. Er zijn verschillende punten waar een rechter naar zal kijken bij het bepalen van de hoogte van het smartengeld.

Duur van de immateriële schade

Iedereen zal begrijpen dat er bij sprake van een gebroken arm er minder schade is dan bij bijvoorbeeld een dwarslaesie. Hier wordt naar gekeken tijdens het bepalen van de hoogte van het smartengeld. Bij een langdurige letselschade is het vanzelfsprekend dat het bedrag dat geëist kan worden een stuk hoger ligt.

Intensiteit van de immateriële schade

Ook naar de intensiteit van de schade wordt gekeken. Moet iemand voor altijd in het ziekenhuis liggen of kan iemand naar 1 maand revalideren weer alles normaal doen? Dit is een belangrijke afweging die de rechter maakt bij het bepalen van de hoogte van het smartengeld.

De mate van verantwoordelijkheid

Een belangrijk aspect is de mate van verantwoordelijkheid. Heb je zelf een aandeel in de veroorzaakte schade, door bijvoorbeeld geen gordel te dragen? Ook hier zal de rechter naar kijken. Als blijkt dat je voor de een deel zelf aansprakelijk bent zal de rechter dit verrekenen met het bedrag wat de rechter je toewijst.

In hoeverre kan de letselschade worden toegerekend aan de veroorzaker
Dit is het punt wat vaak tot discussies kan leiden in de rechtszaak en dit is vaak ook het lastigst voor de rechter. In veel gevallen zal de verdedigende partij proberen de oorzaak van de letselschade ergens anders aan toe te wijzen. Bijvoorbeeld dat er al sprake was van schade voordat er daadwerkelijk ongeluk was gebeurd. Denk hierbij aan een al aanwezige afwijking of vroegere medische complicaties die ook de oorzaak kunnen zijn voor het leed.

Wanneer je denkt dat er sprake is van leed en je wilt bekijken of er een mogelijkheid is om schadevergoeding te vragen kan je het beste advies inwinnen bij een letselschade advocaat. Deze kan advies geven over de kans van slagen en welk bedrag verwacht kan worden.

letselschadeadvocatenadvies.nl

 

Artikel geschreven en gepubliceerd door:

Webteksten en internet marketing door Stay Hungry Internet Marketing

Over Stay Hungry Marketing

Stay Hungry Marketing is een allround full-service internet marketing bureau, al sinds 2008 de specialist in zoekmachineoptimalisatie, webdesign, conversie optimalisatie en Google AdWords om de behoeftes van bedrijven om gevonden te worden op het internet.

Schrijf Uw Reactie

Verplichte velden zijn gemarkeerd met een *

*

*

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Kies de person met
de hand omhoog *

Scroll To Top