woensdag, januari 19, 2022
Keuze van de Redactie
U bent hier: Home / Rubrieken / Lifestyle & Mode / Waarom besteden we zoveel aandacht aan mode?
Waarom besteden we zoveel aandacht aan mode?

Waarom besteden we zoveel aandacht aan mode?

  • Nederland
  • Elk seizoen wordt er weer nieuwe kleding ontworpen. De kleding van vorig jaar kun je alweer weggooien, behalve als je een man bent. Die komen er nog wel mee weg. Waarom besteden we daar eigenlijk zoveel geld en aandacht aan en leven we niet in een wereld waarin iedereen gewoon kan dragen waar hij of zij zich comfortabel in voelt?
  • Style Italy
  • sannevermeulen1983@hotmail.com

Fashion: wat en waarom?

Mode is een vrij breed begrip. Mode is meer dan enkel kleding. Haarstijl en je manier van doen en laten vallen ook onder mode. Ook wordt er bij mode onderscheid gemaakt tussen het met de mode meegaan, de mode van winkels, steeds veranderende trends en mode als kunst. Ze hebben met elkaar te maken, maar toch zijn het totaal verschillende dingen. In dit artikel gaat het vooral om mode binnen de kledingwereld. Dit is namelijk de vorm van mode waarmee bij iedereen dagelijks te maken heeft. Het is namelijk niet altijd even makkelijk om met de mode mee te gaan. Het aanbod is enorm en verandert continu, waardoor het erg veel tijd en moeite kost om van alle nieuwe trends op de hoogte te zijn. Daarnaast kan het voorkomen dat de nieuwste mode je helemaal niet aanspreekt of niet bij je past, waarom volgen zoveel mensen het dan?

Bij de groep horen

Vooral jongeren besteden veel aandacht aan mode, omdat ze daardoor populairder worden, of omdat andere populaire mensen die kleding dragen. Als je jong en onzeker bent, wil je niet buiten de groep vallen omdat je andere kleding draagt. Je bent bang dat je gepest wordt als je er niet uitziet als de rest. Je wil graag bij de groep horen.

Dit is niet enkel het geval bij jongeren, maar ook veel volwassenen besteden aandacht aan mode om bij de groep te horen. Denk bijvoorbeeld aan het maken van een goede eerste indruk, omdat je leuke kleding draagt. Wanneer je er anders uitziet dan andere mensen van jouw leeftijd, zal er sneller negatief over je worden geoordeeld. Mensen zijn bang voor dingen en mensen die ‘niet normaal’ zijn. Dit maakt het moeilijk om geaccepteerd te worden als je anders bent.

De mode past bij je

De mode verandert continu en natuurlijk vind je niet alles mooi. De kans is zelfs groot dat er enorm veel kleding in de mode is waar jij de kriebels van krijgt en wat je nooit zou dragen. Denk bijvoorbeeld aan de heren T-shirts met grappige bedrukking. Heel veel mannen zijn er helemaal gek op, maar er zijn ook mannen die het vreselijk vinden en het liefst een effen shirt dragen.

Vaak is het zo dat je kleding mooier gaat vinden naarmate je het vaker ziet. Je moet iets namelijk zien om het mooi te vinden. Je vindt bepaalde kleding mooi, niet omdat ze in de mode zijn, maar doordat je ze zo vaak ziet in zoveel verschillende combinaties. Daardoor wil je al sneller meedoen aan de mode.

Over sannevermeulen

Schrijf Uw Reactie

Verplichte velden zijn gemarkeerd met een *

*

*

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Kies de person met
de hand omhoog *

Scroll To Top