vrijdag, december 3, 2021
Keuze van de Redactie
U bent hier: Home / Rubrieken / Economie & Financiën / Waarom je parkeerbelasting moet uitbesteden
Waarom je parkeerbelasting moet uitbesteden

Waarom je parkeerbelasting moet uitbesteden

  • Nederland
  • Tips en advies over het invorderen van parkeerbelasting
  • wetalkseo
  • www.wetalkseo.nl
  • info@wetalkseo.nl

Duizenden Nederlanders krijgen per jaar te maken met een parkeerboete. Ze hebben hun auto bijvoorbeeld achtergelaten op een plek waar een parkeerverbod geldt. Ook hinderlijk parkeren of zonder vergunning gebruik maken van een invalidenparkeerplaats levert een flinke boete op. Het verwerken van parkeerboetes is veel werk. Zodoende is het voor een partij zoals een gemeente handig om het uit te besteden aan een incassobureau. Hoe gaat dit in zijn werk?

Waarom je parkeerbelasting moet uitbesteden

Bij parkeerboetes gaat het doorgaans om kleine bedragen. Zo is de boete voor parkeren op een plek met een parkeerverbod 90 euro excl. Administratie kosten. Voor hinderlijk of gevaarlijk parkeren ontvangen automobilisten een boete van 140 euro inclusief administratie kosten. De boete voor zonder vergunning parkeren op een invalidenparkeerplaats ligt een stuk hoger, namelijk 370 euro. Sommige automobilisten weigeren om een parkeerboete te betalen. Ze vinden bijvoorbeeld dat ze geen overtreding hebben begaan en vechten de boete aan. Ook de kleine bedragen die niet worden betaald vormen uiteindelijk een flinke kostenpost. Parkeerbelasting uitbesteden vormt in dergelijke situaties de beste oplossing. Een incassobureau zorgt ervoor dat een wanbetaler zijn of haar boetes betaalt.

Incassobureau inschakelen

Vrijwel elke dag krijgen tientallen mensen een boete omdat ze hun auto hebben geparkeerd op plekken waar ze voor moeten betalen. Veel Nederlandse gemeentes berekenen voor deze overtreding 56 euro plus een uur parkeergeld. Soms duurt het betalen van de parkeerbelasting te lang of gebeurt het helemaal niet. Een partij zoals de gemeente schakelt een incassobureau in om dit alsnog voor elkaar te krijgen. Dit bespaart de gemeente veel tijd en geld, die weer besteed kan worden aan andere zaken. Weigert iemand nog steeds te betalen? Dan kan de zaak voor het gerecht komen. Het incassobureau wil dit echter zo vaak mogelijk voorkomen.

Het juiste incassobureau kiezen

Bij het uitbesteden van parkeerbelasting moet er wel goed opgelet worden. Tegenwoordig zijn namelijk er tientallen incassobureaus actief met verschillende tarieven. De beste keuze is een incassobureau die tegen lage kosten snel en doelgericht werkt. Het is namelijk niet de bedoeling dat parkeerbelasting uitbesteden meer kost dan het verwerken van de parkeerboetes zelf.

Methoden van het incassobureau

Een goed incassobureau beschikt over ruime kennis en ervaring. Daarmee kan het op efficiënte wijze parkeerbelastingen innen. Het gebruikt diverse methodes om de wanbetaler te vinden en om hem of haar aan te sporen te betalen. Op veel parkeerplekken moeten automobilisten tegenwoordig elektronisch betalen. Daardoor is het eenvoudiger dan ooit om data te achterhalen, zoals het kentekenregister. Het incassobureau gebruikt allerlei digitale hulpmiddelen om de wanbetaler ervan te overtuigen om te betalen. Denk bijvoorbeeld aan digitale facturatie en betaalapps. De kosten van deze methoden liggen zeer laag. Bovendien betalen debiteuren bijna altijd omdat ze dit via een app sneller kunnen doen. Het resultaat is een maximale opbrengst tegen lage kosten. Dit maakt het uitbesteden van parkeerbelasting een verstandige keuze.

Over sannevermeulen

Schrijf Uw Reactie

Verplichte velden zijn gemarkeerd met een *

*

*

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Kies de person met
de hand omhoog *

Scroll To Top