maandag, januari 21, 2019
Keuze van de Redactie
U bent hier: Home / Rubrieken / Business & Ondernemerschap / Walsnavigatie vermindert onderhoud asfaltwegen
Walsnavigatie vermindert onderhoud asfaltwegen

Walsnavigatie vermindert onderhoud asfaltwegen

  • Nederland
  • Heijmans heeft tien walsen uitgerust met een uniek walsnavigatiesysteem dat walsmachinisten helpt om asfaltwegen nog beter en efficiënter te verdichten. Het systeem draagt bij aan het verlengen van de technische levensduur van asfaltwegen, waardoor op termijn minder onderhoud nodig is. Het walsnavigatiesysteem is ontwikkeld in samenwerking met Sitech/Trimble. Naar verwachting worden de overige walsen van Heijmans nog dit jaar met het systeem uitgerust.
  • Heijmans
  • info@heijmans.nl

“We hebben een walsnavigatiesysteem ontwikkeld om onze asfalteerwerkzaamheden verder te optimaliseren en onze vakkundige walsmachinisten te helpen bij het walsen van verschillende asfaltsoorten die we ontwikkelen”, vertelt Peter van Hinthem van Heijmans. “Hoe beter en efficiënter een nieuw geasfalteerde weg gewalst wordt, hoe minder onderhoud er mogelijk nodig is op de lange termijn.”

Het walsnavigatiesysteem geeft walsmachinisten tijdens het walsen informatie over onder andere de benodigde wals werkgangen en asfalttemperatuur. Het bevat speciaal ontwikkelde software die aangeeft hoe vaak een stuk weg gewalst moet worden. De informatie die het systeem oplevert, geeft opdrachtgevers en Heijmans tijdens en na de werkzaamheden inzicht in bereikte resultaten en kwaliteit van de geasfalteerde wegdelen.

Over Content Editor N

Content editor of PressCenter website.

Schrijf Uw Reactie

Verplichte velden zijn gemarkeerd met een *

*

*

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Kies de person met
de hand omhoog *

Scroll To Top