woensdag, oktober 24, 2018
Keuze van de Redactie
U bent hier: Home / Rubrieken / Internet & ICT / Wat eGovernment kan leren van eCommerce
Wat eGovernment kan leren van eCommerce

Wat eGovernment kan leren van eCommerce

  • Nederland
  • In samenwerking met Georgetown University (Washington D.C.) organiseert Weber Shandwick Nederland aanstaande dinsdag een ontbijtseminar over de mogelijkheden die sociale- en digitale platformen bieden aan overheidsinstanties.
  • Weber Shandwick Nederland
  • http://www.webershandwick.nl
  • Tvanbrussel@webershandwick.com

Zowel qua besparing als bereik is er nog een wereld te winnen als het gaat om digitale overheidscommunicatie. Overheden kunnen miljoenen besparen door slim en doelmatig gebruik te maken van digitale platformen. Hoe zij dit kunnen bereiken, is de centrale vraag tijdens het seminar.

Verenigde Staten

Ook in de Verenigde Staten speelt dit thema een steeds grotere rol. Colin Moffett, Adj. Professor in Public Relations en Corporate Communications aan Georgetown University, zal aan de hand van een aantal actuele voorbeelden laten zien hoe de VS al succesvol is op dit gebied. Maar hij zal tevens aantonen dat er ook aan de andere kant van de oceaan nog genoeg te doen is.

Nederland en het bereik van burgers

De Nederlandse overheid is bekend met de voordelen van de nieuwste technologische ontwikkelingen. Maar de nieuwe digitale systemen ten volle benutten lijkt vooralsnog een grote uitdaging. Lynn van der Velden is projectleider “Prettig Contact met de Overheid”, dat betrekking heeft op het verbeteren van de besluitvormingsprocedures van de overheid. Zij zal de knelpunten bespreken die in Nederland de kop op steken.

Onderzoek van Capgemini heeft aangetoond dat waar het gemak voor burgers in de eCommerce-sector, grote sprongen heeft gemaakt, zoals internetbankieren en digitaal winkelen, de service van eGovernment achterblijft. Dinand Tinholt, Vice President, Global EU Lead at Capgemini, zal de bevindingen van het onderzoek delen en zijn visie geven op de mogelijkheden die er voor overheden liggen.

Er zijn nog een aantal plaatsen beschikbaar voor dit event. Aanmelden kan via de website van Weber Shandwick Nederland, www.webershandwick.nl.

Over Chief Editor

Chief content editor of PressCenter website.

Schrijf Uw Reactie

Verplichte velden zijn gemarkeerd met een *

*

*

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Kies de person met
de hand omhoog *

Scroll To Top