dinsdag, februari 25, 2020
Keuze van de Redactie
U bent hier: Home / Rubrieken / Energie & Milieu / Wat is CO2 management?
Wat is CO2 management?

Wat is CO2 management?

  • Nederland
  • Enkele decennia geleden was vrijwel niemand bezig met duurzaamheid, maar tegenwoordig is het beschermen van het milieu erg belangrijk geworden. Niet alleen de overheid houdt zich bezig met duurzaamheid: ook steeds meer bedrijven proberen een steeds duurzamer beleid op te zetten.
  • WTS
  • sannevermeulen1983@hotmail.com

Eén van de beste manieren om het milieu te beschermen, is door minder CO2 uit te stoten. Dit kun je als particulier doen, maar ook als bedrijf. Wie op de lange termijn minder CO2 uit wil stoten voor een betere duurzaamheid, start met CO2 management.

Een CO2 neutraal beleid

Steeds meer bedrijven hebben een CO2 neutraal beleid. Dit is een bedrijfsbeleid dat actief rekening houdt met duurzaamheid en de bescherming van het milieu, simpelweg door zo min mogelijk CO2 uit te stoten. De CO2 die nog wel uitgestoten wordt, wordt vaak gecompenseerd door de organisatie. Om een CO2 neutraal beleid op te kunnen zetten, heb je een goed management nodig. Alleen met een goed management kun je een duurzaam beleid opzetten dat goed is voor het milieu, maar ook voor jouw bedrijf.

3 tips voor een goed CO2 management

Wil jij een compleet, succesvol én winstgevend CO2 neutraal beleid opstellen voor jouw bedrijf? Dan geven wij je graag drie algemene tips voor een goed management.

Tip 1: werk met duidelijke doelen. Een beleid is pas goed als dit bedrijfsbeleid naar duidelijke doelen toewerkt. Ook bij het opstellen van een CO2 neutraal beleid zijn doelen erg belangrijk. Formuleer je bedrijfsdoelen altijd SMART, zodat je goed kunt meten of je de doelen wel of niet bereikt hebt.

Tip 2: betrek de hele organisatie bij het CO2 neutrale beleid. Niet iedereen kan in het management van de organisatie zitten, maar het is wel goed iedereen in de organisatie te betrekken bij het plan om CO2 neutraal te ondernemen. Hoe meer mensen je betrekt bij het beleid, des te groter de kans is dat dit beleid slaagt.

Tip 3: evalueer het beleid regelmatig. Alleen door jouw activiteiten te evalueren, kun je erachter komen of je de juiste richting op gaat met jouw CO2 neutrale beleid. Is aansturing noodzakelijk, dan kun je dit tijdig doen om jouw doelen (zie tip 1) binnen het aangeven tijdsbestek te kunnen halen.

 

Over sannevermeulen

Schrijf Uw Reactie

Verplichte velden zijn gemarkeerd met een *

*

*

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Kies de person met
de hand omhoog *

Scroll To Top