zaterdag, juli 24, 2021
Keuze van de Redactie
U bent hier: Home / Bronnen / Bedrijfsleven & Ondernemers / Water: de overheid moet omgaan met de stijgende risico’s
Water: de overheid moet omgaan met de stijgende risico’s

Water: de overheid moet omgaan met de stijgende risico’s

  • Europa
  • 02/09/2013 - Water tekorten en overstromingen illustreren de risico's van te weinig of te veel, water. In 2050 meer dan 40% van de wereldbevolking zal onder zware waterstress leven en bijna 20% zou kunnen worden blootgesteld aan overstromingen. De economische waarde van de activa op risico van overstromingen zal naar verwachting ongeveer USD 45 biljoen 2050 [1]. Watervervuiling is ook steeds meer, toe te voegen aan de onzekerheid over de toekomstige beschikbaarheid van water.
  • Organisation for Economic Co-Operation and Development
  • http://www.oecd.org
  • news.contact@oecd.org
  • http://www.oecd.org/newsroom/watergovernmentsmustdealwithrisingrisks.htm

Deze water-risico’s worden nog verergerd door de klimaatverandering. Regeringen moeten ze te beheren, zodat ze niet groeiende bevolking en steden, de economische groei en het voedsel of energiezekerheid in gevaar brengen.

“In plaats van alleen te reageren op water crises, overheden mustassess, doel en beheren water risico’s proactief”, drong OESO secretaris-generaal Angel Gurría. “We zijn gewaarschuwd – er is geen twijfel over deze risico’s nemen toe. We moeten nu ons wapenen met risk management strategieën die zullen voorkomen dat watertekorten en vervuiling en te beschermen tegen de droogte en overstromingen, die mensenlevens in gevaar brengen, ecosystemen en de economie.”

Nieuw rapport van de OESO Water Security for Better Lives wordt een baanbrekend risicogebaseerde benadering van waterveiligheid en stelt praktische stappen om het te implementeren.

Het rapport merkt op dat het water de veiligheid is uiteindelijk over de oprichting van een aanvaardbaar niveau van het water het risico door het afwegen van de kosten van het verbeteren van water beveiliging tegen de verwachte voordelen, en ervoor te zorgen dat de reacties in verhouding staan tot de omvang van het risico. Flexibiliteit is belangrijk, zodat aanvaardbare risico aan te passen aan veranderende omstandigheden. Bijvoorbeeld, wordt New York herijking haar hoogwaterbescherming niveau na de orkaan Sandy en investeert miljarden om toekomstige rampen te voorkomen.

Met behulp van deze risico’s gebaseerde aanpak, een andere nieuwe OESO-rapport Water en aanpassing aan klimaatverandering: Beleid om Uncharted Waters Navigeren initiatieven reviews landen om het waterbeheer aan te passen aan de klimaatverandering. Het laat zien dat bijna alle landen projecteren toenemende water risico’s als gevolg van klimaatverandering, met extreme gebeurtenissen (overstromingen en / of droogte) aangehaald als een primaire zorg door 32 landen en 23 zeggen watertekort is een belangrijke kwestie.

Ongeveer de helft van de onderzochte landen opgemerkt dat de gevolgen van klimaatverandering op de watervoorziening en sanitaire voorzieningen zijn een belangrijke bron van zorg, met een vergelijkbaar aantal benadrukken bezorgdheid over de effecten op de waterkwaliteit. Hoewel landen zijn de bouw van de wetenschappelijke basis om beslissingen te nemen over water risico’s, geconfronteerd met de gevolgen van de klimaatverandering te informeren, moeten ze meer doen om beter te richten en te beheren.

Naast hun duidelijke relevantie voor beleidsmakers op het gebied van water en van de klimaatverandering, zullen deze twee publicaties zijn belangrijke OESO bijdragen aan de Stockholm Wereld Water Week die plaatsvindt van 1-06 september.

Om een exemplaar van ontvangen “Water Veiligheid voor Better Lives ” “en Water en aanpassing aan klimaatverandering: Beleid om Uncharted Waters Navigate ” journalisten moeten contact opnemen met de afdeling Media OESO of bel +33 45 24 97 00. De resultaten van het onderzoek van de initiatieven van de OESO-landen op het water beleid aan te passen aan de klimaatverandering zijn on line beschikbaar op www.oecd.org / env / resources / waterandclimatechange.htm.

[1] OECD Environmental Outlook to 2050

Over Content Editor V

Content editor of PressCenter website.

Schrijf Uw Reactie

Verplichte velden zijn gemarkeerd met een *

*

*

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Kies de person met
de hand omhoog *

Scroll To Top