vrijdag, november 16, 2018
Keuze van de Redactie
U bent hier: Home / Landen / Nederland / Waterspoorpark in Voorburg wordt waterspeelpark
Waterspoorpark in Voorburg wordt waterspeelpark

Waterspoorpark in Voorburg wordt waterspeelpark

  • Nederland
  • Hans Middendorp, lijsttrekker van de AWP, woont in Voorburg en is blij met het nieuwe waterspeelpark. "Wij willen dat burgers kunnen meegenieten van het water".
  • Algemene Waterschapspartij
  • www.algemenewaterschapspartij.nl
  • info@algemenewaterschapspartij.nl
  • Zie voor meer nieuws over de Algemene Waterschapspartij in het hoogheemraadschap van Delfland hier: http://awpdelfland.ning.com/ Informatie over dit bericht: Hans Middendorp, 06 37 47 53 17

Voorburg krijgt extra groen en meer ruimte voor water. Het nieuwe Waterspoorpark sluit aan op het bestaande park ‘t Loo. In het ontwerp is extra rekening gehouden met spelende kinderen en hun ouders. Want water is ook leuk!

De Algemene Waterschapspartij (AWP) Delfland vindt de plannen voor de nieuwe parken uitstekend. “Het is belangrijk dat bewoners kunnen meegenieten van het water. Dat is een speerpunt van de AWP Delfland”, zegt Hans Middendorp, fractievoorzitter en lijsttrekker voor de AWP Delfland. “Het Waterspoorpark wordt dus een echt Waterspeelpark!”

Het Waterspoorpark en het Park ‘t Loo worden zo ontworpen, dat er bij hevige regen veel meer water kan worden opgevangen in de parkvijvers. Omdat het overtollige water nu tijdelijk in de vijvers wordt opgevangen, blijven de straten droog als er een hoosbui valt. In het nieuwe Waterspoorpark wordt ruim 15.000 m3 waterbergingscapaciteit tot stand gebracht.

De gemeente Voorburg-Leidschendam en het hoogheemraadschap van Delfland werken samen in dit project. De werkzaamheden in het Waterspoorpark starten in januari 2015 en worden naar verwachting afgerond in september 2015. Een jaar daarna begint de uitvoering in Park ’t Loo.

Wel stelde Guido van der Wedden namens de AWP kritische vragen over de kosten: “In deze tijden van bezuinigingen moeten we extra goed opletten en dit is een dure waterberging”. De iets hogere kosten per m3 waterberging hebben volgens hoogheemraad Arie van den Berg te maken met de inpassing in een sterk verstedelijkte omgeving.

Over HansMiddendorp

Schrijf Uw Reactie

Verplichte velden zijn gemarkeerd met een *

*

*

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Kies de person met
de hand omhoog *

Scroll To Top