vrijdag, september 20, 2019
Keuze van de Redactie
U bent hier: Home / Landen / Nederland / Waterstofraceauto van de toekomst klaar voor onthulling
Waterstofraceauto van de toekomst klaar voor onthulling

Waterstofraceauto van de toekomst klaar voor onthulling

  • Nederland
  • Na de onthulling van het ontwerp op 10 maart jongstleden, heeft studententeam Forze van de TU Delft hard gewerkt om dit ontwerp te produceren en te realiseren tot een supercar. De Forze VII zal zondag 7 augustus 2016 gepresenteerd worden op de Gamma Racing Day. De officiële onthulling zal zondagochtend om 10.00 plaatsvinden op het TT circuit van Assen en wordt gedaan door coureur Jan Lammers.
  • TU Delft
  • info@tudelft.nl

Lammers is verheugd met de Forze VII: “Het is belangrijk dat Nederland zich bewust is van alternatieven voor fossiele brandstoffen. Dat deze waterstofraceauto de strijd aangaat met benzineauto’s spreekt tot de verbeelding: waterstof is een alternatief met ongekende mogelijkheden, in tegenstelling tot de beperkte hoeveelheid fossiele brandstoffen. Ik zal de vorderingen van team Forze dan ook met veel belangstelling blijven volgen.”

Testen

“Het testen gaat voorspoedig,” zegt teammanager Rick Everaert, “al is het duidelijk te zien dat er nog genoeg moet gebeuren voordat deze auto een race zou kunnen winnen.” Het is belangrijk dat de auto veilig lange afstanden kan afleggen. Daarom is er meer testtijd nodig voordat de Forze VII wereldrecords mag gaan verbreken op het circuit.

De Techniek

De Forze VII is een waterstofbrandstofcelauto. Dit betekent dat er waterstof wordt getankt. Dat is een expertisegebied van de nieuwe hoofdsponsor PitPoint. Samen met zuurstof uit de lucht, wordt waterstof omgezet in water en elektriciteit. Hiermee zijn de auto’s van Forze de enige raceauto’s ter wereld waarmee je ongegeneerd kan racen zonder enige vorm van schadelijke uitstoot. Het tanken van waterstof gaat net zo snel als het tanken van benzine, wat volgens teammanager Everaert een groot voordeel is. De studenten van de TU Delft maken gebruik van veel innovatieve technieken. Zo maken zij gebruik van KERS (kinetic energy recovery systems) dat ook te vinden is in een Formule 1 auto. De concurrenten van de Forze VII maken geen gebruik van deze techniek.

Specificaties

Ten opzichte van zijn voorganger, de Forze VI, zijn er in dit model veel nieuwe features bijgekomen. Het Forze team heeft in korte tijd de volgende specificaties gerealiseerd:
0100 km/h <4 seconden
Topsnelheid 210 km/h
Fuel Cell power 100 kW (135 hp)
Boost power 200 kW (270 hp)
Gewicht 1100 kg
Grootte 4,6 x 1,90 m

Over Content Editor V

Content editor of PressCenter website.

Schrijf Uw Reactie

Verplichte velden zijn gemarkeerd met een *

*

*

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Kies de person met
de hand omhoog *

Scroll To Top