zondag, oktober 2, 2022
Keuze van de Redactie
U bent hier: Home / Rubrieken / Economie & Financiën / WBSO regeling aanvragen
WBSO regeling aanvragen

WBSO regeling aanvragen

  • Nederland
  • De WBSO-regeling is een interessante subsidieregeling voor bedrijven die bezig zijn met technisch-wetenschappelijk onderzoek of bezig zijn met het ontwikkelen van nieuwe technische onderdelen. Maar waar staat het dan precies voor? WBSO staat voor Wet bevordering Speur- en Ontwikkelingswerk en voorziet in een fiscale tegemoetkoming in de loonkosten van activiteiten gericht op onderzoek en ontwikkeling voor de eigen onderneming. De WBSO regeling kan erg interessant zijn voor bepaalde bedrijven, aangezien het een vrij laagdrempelige subsidieregeling is. Als onderneming kun je al vrij snel in aanmerking komen voor deze subsidie, al zijn er natuurlijk wel een aantal voorwaarden waar een onderneming aan moet voordoen.
  • WBSO-regeling - TDW Adviesbureau
  • Arno Meulen BV
  • tdw-advies@artikel-plaatsen.nl

Hoe komt een bedrijf in aanmerking voor de WBSO regeling?

De WBSO biedt Nederlandse bedrijven een subsidie aan die zich bezig houden met technische innovatie subsidie. Of het nu gaat om een starter, het MKB of een multinational; met uitzondering van publieke kennisinstellingen is het voor elke bedrijf mogelijk om de WBSO subsidie aan te vragen. Het is alleen belangrijk dat het ontwikkelingsproject nieuws is voor het bedrijf en dat het eigen personeel zich bezighoudt met Speur- en Ontwikkelingswerk.

Wat doet de WBSO regeling voor een onderneming?

Met de WBSO subsidieregeling worden de loonkosten en andere kosten en uitgaven voor de R&D projecten (zoals prototypes en ondersapparatuur) verlaagd. Dit betekent over de korte- en lange termijn dat de onderneming minder loonheffing moet afdragen en dat er een vaste aftrek is voor zelfstandigen.

Een subsidieadviseur doet de rest

De overheid stelt dit soort subsidies graag open voor kleinere bedrijven, aangezien de lastendruk daar niet groot. Echter moet er wel een uren- en projectadministratie worden bijgehouden. Hierbij kan een subsidieadviseur advies geven. Zij zijn gespecialiseerd in het aanvragen van subsidies, dus het is zeker aan te raden om dit als optie te overwegen. Het is ook mogelijk om de WBSO subsidie zelf te regelen.

Over Arnomeulen

Schrijf Uw Reactie

Verplichte velden zijn gemarkeerd met een *

*

*

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Kies de person met
de hand omhoog *

Scroll To Top