maandag, december 17, 2018
Keuze van de Redactie
U bent hier: Home / Rubrieken / Internet & ICT / Website FWO mag toegankelijkheidslabel dragen
Website FWO mag toegankelijkheidslabel dragen

Website FWO mag toegankelijkheidslabel dragen

  • Nederland
  • Het Fonds Wetenschappelijk Onderzoek-Vlaanderen heeft, zoals slechts een handvol administraties van de Vlaamse Overheid, haar website (www.fwo.be) zodanig aangepast dat iedereen gemakkelijk toegang heeft tot de website. Dit betekent dat mensen met een visuele beperking (blinden, slechtzienden, kleurenblinden, …) de website goed kunnen gebruiken, maar evenzeer dat de website voor iedereen gelijkwaardig toegankelijk is (voor jong en oud, voor mobiele surfers, voor alle toestellen, …). Concrete voorbeelden van dergelijke toegankelijkheids­modaliteiten zijn: een vergrootbaar lettertype, ondertiteling van video’s, duidelijk klikbare links, …
  • Fonds voor Wetenschappelijk Onderzoek
  • http://www.fwo.be
  • post@fwo.be
  • http://www.fwo.be/nl/pers/persberichten/2014/website-fwo-mag-toegankelijkheidslabel-dragen/

Het FWO weet dat er binnen haar directe doelgroep (mandaathouders, vorsers, …) een aantal mensen zijn met een visuele beperking. Deze nu optimaal kunnen gebruik maken van de FWO-website.

Anysurfer, de onafhankelijke Belgische organisatie die instaat voor het toekennen van zo’n toegankelijkheidslabel, heeft de website gecontroleerd en na onderzoek het label aan het FWO toegekend. Het label is geldig voor 2 jaar.

Over het FWO

Het Fonds Wetenschappelijk Onderzoek – Vlaanderen (FWO) stimuleert het ontwikkelen van nieuwe grensverleggende kennis in alle wetenschappelijke disciplines. Het FWO financiert excellente onderzoekers en onderzoeksprojecten. Het FWO krijgt financiële steun hoofdzakelijk van de Vlaamse Gemeenschap, maar ook deels van de Federale Overheid en verschillende bedrijven en stichtingen.

Meer informatie over Anysurfer op www.anysurfer.be

Over Content Editor V

Content editor of PressCenter website.

Schrijf Uw Reactie

Verplichte velden zijn gemarkeerd met een *

*

*

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Kies de person met
de hand omhoog *

Scroll To Top