zondag, oktober 21, 2018
Keuze van de Redactie
U bent hier: Home / Bronnen / Bedrijfsleven & Ondernemers / Webwinkel www.tuliakikoys.com van start gegaan voor startende ondernemers in Kenia.
Webwinkel www.tuliakikoys.com van start gegaan voor startende ondernemers in Kenia.

Webwinkel www.tuliakikoys.com van start gegaan voor startende ondernemers in Kenia.

  • Nederland
  • Met de online verkoop van o.a. traditionele Afrikaanse doeken laat Tulia de klant kennis maken met Oost-Afrika om inkomsten te genereren voor de 'Kenya na Tulia' foundation. Deze stichting is opgericht om startende ondernemers in Kenia financieel te ondersteunen, op te leiden en een netwerk van ondernemers op te bouwen, die elkaar sterker maken.
  • Tulia
  • www.tuliakikoys.com
  • info@tuliakikoys.com

Op zaterdag 1 juni gaat de webwinkel in traditionele Oost-Afrikaanse doeken van Tulia Kikoys &  Kangas online. Aan de webwinkel is een stichting verbonden.

In de online winkel worden Kikoys, Kangas en Maasai Shukas verkocht. De Kikoy en de Kanga zijn afgeleid van het werkwoord ku-kanga uit het Kiswahili wat ´om je heen slaan’ of ‘draperen´ betekent. Hoewel de doeken ooit via mannelijke handelslieden in Oost-Afrika geïntroduceerd werden, zijn het nu de vrouwen in Kenia en Tanzania, die Kikoys en Kangas gebruiken als omslagdoek. De doeken zijn in Nederland populair als badlakens en stranddoeken, de aanleiding voor Tulia om een kleurrijke trendy zomerlijn te ontwerpen en in de webwinkel aan te bieden. Ook wordt de authentieke Masaai doek (shuka) aangeboden. In Nederland uitstekend als picknickkleed of op het terras te gebruiken.

Met de opbrengst uit de winkel worden inkomsten gegenereerd voor de ‘Kenya na Tulia’ foundation, die een bijdrage levert aan de versterking van de economische positie van Keniaanse ondernemers door financiële ondersteuning, duurzame training en coaching en door het opbouwen van een Keniaans ondernemersnetwerk. Het werk van de Tulia foundation is gebaseerd op de visie dat er alleen duurzame ontwikkeling plaatsvindt als er wordt gewerkt op basis van gelijkwaardigheid, maximale betrokkenheid van alle partijen, behoud van de eigen cultuur en wederzijds vertrouwen.

Tulia doet zaken in Kenia op grond van gelijkwaardigheid. Tulia vindt dat eerlijk handel drijven in Kenia het land helpt zich te ontwikkelen. De kleurrijke doeken worden in Mombasa ingekocht bij twee familiebedrijven. Daar wordt een eerlijke prijs voor betaald. De producten uit de Tulia lijn worden door de eigenaresses zelf ontworpen met de hulp van een ontwerper in Nederland en het advies van het naaiatelier in Kenia. Ook hier geldt, dat zij een eerlijke prijs betalen aan het atelier.

Met de lancering van www.tuliakikoys.com biedt Tulia haar klanten kleurrijke stranddoeken, traditionele picknickkleden en eigentijdse jurken en bikini’s voor de komende zomervakantie. Maar zij biedt die klant ook ‘fair trade’ en een bijdrage aan een duurzame ontwikkeling van Kenia. Voor meer informatie info@tuliakikoys.com.

Over Tulia

Schrijf Uw Reactie

Verplichte velden zijn gemarkeerd met een *

*

*

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Kies de person met
de hand omhoog *

Scroll To Top