maandag, augustus 3, 2020
Keuze van de Redactie
U bent hier: Home / Rubrieken / Verkeer & Veiligheid / Weekendafsluiting aansluiting Oosterbeek (25) en N224
Weekendafsluiting aansluiting Oosterbeek (25) en N224

Weekendafsluiting aansluiting Oosterbeek (25) en N224

 • Nederland
 • Van vrijdagavond 29 april 21.00 uur tot maandagochtend 2 mei 5.00 uur worden de aansluiting Oosterbeek (25) en de N224 afgesloten. De toe- en afritten van de aansluiting (25) zijn zowel in de richting van Arnhem/Oberhausen als in de richting van Utrecht afgesloten.
 • Rijkswaterstaat
 • www.rijkswaterstaat.nl
 • info@rijkswaterstaat
 • http://www.rijkswaterstaat.nl/over-ons/nieuws/nieuwsarchief/p2016/04/weekendafsluiting-aansluiting-oosterbeek-25-en-n224.aspx

De N224 is ter hoogte van de A12 dicht voor gemotoriseerd verkeer. Met uitzondering van fietsers en voetgangers: zij kunnen lopend, eventueel onder begeleiding, over het viaduct. Doorgaand verkeer op de A12 ondervindt tijdens dit weekend geen hinder van de werkzaamheden.

Vervangen viaduct

In het kader van de wegverbreding van de A12 tussen Ede en Grijsoord wordt het viaduct in de N224 over de A12 vervangen. Tijdens het laatste weekend van april wordt de N224, daar waar deze weg de A12 kruist, aangesloten op het nieuwe (en hogere) viaduct. Hiervoor is het nodig de aansluitingen op de A12 eveneens aan te passen. Vanaf maandagochtend 2 mei 05.00 uur kan het doorgaande verkeer op de N224 de A12 in beide richtingen weer passeren zoals voor de verschuiving van de weg in november vorig jaar. De tijdelijke bypass, die nodig was om het viaduct te vervangen, vervalt dan en wordt gefaseerd verwijderd.

Afsluiting N224 en toe- en afritten aansluiting Oosterbeek

De toe- en afritten van de aansluiting Oosterbeek (25) van de A12 en de N224 ter hoogte van de A12 worden op vrijdagavond 21.00 uur afgesloten en blijven zaterdag en zondag dicht. Maandag 2 mei worden de N224 en de toe- en afritten van de aansluiting Oosterbeek voor het begin van de ochtendspits (05.00 uur) weer opengesteld.

Bereikbaarheid evenementen en attracties

Op zowel zaterdag als zondag vinden evenementen plaats op Papendal. Op zaterdag worden circa 4.000 bezoekers verwachten voor Alpe d’HuZes. Op zondag is Sportcentrum Papendal het vertrekpunt voor de tourversie van de Giro d’Italia (circa 2.000 bezoekers).

Vanwege deze evenementen en de gebruikelijke bezoekers aan het Burgers’ Zoo en het Openluchtmuseum, is gedurende de ochtenduren kans op verkeershinder bij de afrit Arnhem-Noord (26). Verkeer wordt geadviseerd rekening te houden met een langere reistijd.

In overleg met deze evenementen/attracties heeft Rijkswaterstaat de volgende omleidingsroutes ingesteld:

Omleidingen afsluiting N224

 • Arnhem-Centrum via A12 aansluiting Arnhem-Noord
 • Burgers Zoo & Openluchtmuseum via A12 aansluiting Arnhem-Noord en de Schelmseweg
 • Sportcentrum Papendal/Hoge Veluwe (Ingang Schaarsbergen) via A12 aansluiting Arnhem-Noord en Apeldoornsweg/Koningsweg N311/N311
 • Sportcentrum Papendal vanuit richting Nijmegen via A50 aansluiting Renkum en N225
 • GelreDome via A12 knooppunt Velperbroek (27) en de N325 (Pleyroute)
 • Wolfheze/Oosterbeek via A50 aansluiting Renkum (19)
 • Ede via A12 aansluiting 24 en evt. A30 afrit 2

Wegverbreding rond zomer 2016 gereed

Rijkswaterstaat verbreedt samen met Heijmans de A12 tussen Ede en knooppunt Grijsoordin beide richtingen van 2×2 naar 2×3 rijstroken. Door de wegverbreding verbeteren de doorstroming van het verkeer, de bereikbaarheid van de regio en de verkeersveiligheid. Natuur is een speerpunt binnen het project.

Rond de zomer 2016 is de wegverbreding gereed en kan het verkeer tussen Ede en knooppunt Grijsoord in beide richtingen gebruik maken van drie rijstroken.

Over Content Editor V

Content editor of PressCenter website.

Schrijf Uw Reactie

Verplichte velden zijn gemarkeerd met een *

*

*

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Kies de person met
de hand omhoog *

Scroll To Top