zaterdag, november 17, 2018
Keuze van de Redactie
U bent hier: Home / Landen / Nederland / Weerdeskundigheid bij Defensie op hoger niveau
Weerdeskundigheid bij Defensie op hoger niveau

Weerdeskundigheid bij Defensie op hoger niveau

  • Nederland
  • Strenge vorst en sneeuwval, zandstormen of hoosbuien die gebieden in modderpoelen veranderen. Het weer is medebepalend voor een weloverwogen beslissing van een commandant in bijvoorbeeld een missiegebied. De weerdeskundigen van Defensie beschikken sinds vandaag over een vernieuwde weerkamer en een nieuw meteorologisch werkstation om militairen terzijde te staan.
  • Ministerie van Defensie
  • http://www.defensie.nl
  • persvoorlichting@mindef.nl
  • http://www.defensie.nl/actueel/nieuws/2014/06/11/weerdeskundigheid-bij-defensie-op-hoger-niveau

Commandant Luchtstrijdkrachten luitenant-generaal Alexander Schnitger opende vandaag op Vliegbasis Woensdrecht de ruimte en nam het Leading Environmental Analysis and Display System (LEADS) in gebruik bij de Joint Meteorologische Groep (JMG).

De meteorologische organisatie van Defensie verstrekt meteorologische gegevens en producten ter ondersteuning van eenheden van de Nederlandse krijgsmacht waar ook ter wereld, 24 uur per dag 7 dagen per week.

Standaard

De JMG begon in 2010 met de Defensie Materieel Organisatie met de vervanging van het oude weersysteem. Na een zorgvuldige selectie kozen de 2 voor LEADS. Dat is gebaseerd op open source software en draait in principe op standaardcomputers. Het systeem kan eenvoudig inspelen op ontwikkelingen in de meteorologische wereld en heeft een webserver om klanten via het internet te bedienen. Ook kan LEADS een indicatie van de betrouwbaarheid van de verwachtingen geven.

Door LEADS is de JMG weer helemaal up-to-date. Door de nieuwe technieken, de laatste ontwikkelingen op het gebied van atmosfeermodellen en de samenwerking met het KNMI is de meteorologische ondersteuning van de krijgsmacht gewaarborgd.

Klanten

De JMG beschikt over een diverse klantenkring. Met behulp van LEADS is de groep beter in staat aan de verwachtingen van de klanten tegemoet te komen. Naast de JMG kregen ook de meteorologische afdelingen en andere operationele gebruikers op de militaire vliegvelden het nieuwe systeem.

Over Content Editor V

Content editor of PressCenter website.

Schrijf Uw Reactie

Verplichte velden zijn gemarkeerd met een *

*

*

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Kies de person met
de hand omhoog *

Scroll To Top