woensdag, januari 16, 2019
Keuze van de Redactie
U bent hier: Home / Landen / Internationale / Weinig toenadering tussen EU en Rusland
Weinig toenadering tussen EU en Rusland

Weinig toenadering tussen EU en Rusland

  • Internationale
  • Europese leiders en de Russische president Vladmir Poetin hebben weinig toenadering bereikt op een top in het Italiaanse Milaan. De meningen blijven ernstig verdeeld over de crisis in Oekraïne en een oplossing over het gasconflict tussen Europa en Rusland ligt niet in het verschiet.
  • Parlementair Documentatie Centrum
  • http://www.europa-nu.nl
  • nv201@pdc.nl
  • http://www.europa-nu.nl/id/vjo3bi9k0uze/nieuws/weinig_toenadering_tussen_eu_en_rusland?ctx=vhshnf7snxu9&tab=0

Bondskanselier Angela Merkel sprak 2,5 uur met Poetin maar de twee kwamen volgens het Kremlin niet echt nader tot elkaar. ,,De twee leiders hebben nog steeds ernstige meningsverschillen over de oorzaak van de binnenlandse crisis in Oekraïne”, liet het kantoor van Poetin weten.

Poetin sprak vrijdagochtend met zijn Oekraïense ambtgenoot Petro Porosjenko over de situatie in het oosten van Oekraïne. Dat gebeurde in aanwezigheid van de Italiaanse premier Matteo Renzi, Merkel, de Britse premier David Cameron, de president van de Europese Unie, Herman Van Rompuy, en voorzitter José Manuel Barroso van de Europese Commissie.

Renzi zei na afloop dat het gesprek ,,constructief” was en dat er ,,een stap vooruit” is gezet, maar dat ,,vele meningsverschillen” tussen beide presidenten zijn blijven bestaan. Poetin noemde de ontmoeting met Porosjenko ,,goed en positief”. De twee schudden elkaar de hand aan het begin van het gesprek.

Oekraïne en de Europese Unie beschuldigen Moskou ervan de pro-Russische separatisten in het oosten van Oekraïne te bewapenen en militairen naar dat gebied te hebben gestuurd. Rusland spreekt de aantijgingen tegen, maar eist wel het recht op de belangen van de Russisch sprekenden in Oekraïne te beschermen.

Over Content Editor V

Content editor of PressCenter website.

Schrijf Uw Reactie

Verplichte velden zijn gemarkeerd met een *

*

*

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Kies de person met
de hand omhoog *

Scroll To Top