vrijdag, februari 22, 2019
Keuze van de Redactie
U bent hier: Home / Rubrieken / Kunst & Cultuur / Welke Netflix series zijn populair in andere landen?
Welke Netflix series zijn populair in andere landen?

Welke Netflix series zijn populair in andere landen?

  • Nederland
  • Het slappe zomerweer biedt een excuus om op de bank te hangen en series te bingewatchen. Netflix biedt keuze in overvloed. Maar waar kijkt de rest van de wereld eigenlijk naar? Oneworld zet een aantal populaire Netflix-series per land voor je op een rijtje.
  • https://www.oneworld.nl
  • info@oneworld.nl

LIJSTJE –

Aangezien Netflix geen kijkcijfers of informatie over bezoekersaantallen bekend maakt, is moeilijk te zeggen welke internationale series het ’t beste doen. We hebben daarom eerst gekeken welke series per land beschikbaar zijn, en vervolgens hebben we via vergelijkingssite finder.com uitgezocht welke daarvan het meest zijn gegoogled.

Kenia: Sense8

De meest gezochte serie in Kenia is Sense8. Daarin worden acht mensen uit verschillende werelddelen aan elkaar gelinkt waardoor ze elkaars belevenissen, kennis en gevoelens kunnen delen. Al snel worden ze belaagd door een biotechbedrijf dat jacht op ze maakt. De serie werkt met een zeer diverse cast en is geprezen om de aandacht die wordt besteed aan LHBT+ rechten, culturele verschillen en identiteitsvorming.

Scandal

Scandal. Foto: IMDB

Zimbabwe: Scandal

In Zimbabwe blijkt de dramaserie Scandal het meest opgezocht, een Amerikaanse politieke serie geschreven door Shonda Rhimes. De serie speelt zich af in Washington DC en volgt Olivia Pope en haar crisismanagement-bedrijf. De presidentsverkiezingen, campagnes, reputatieschandalen en politieke affaires hebben een prominente rol. Pope wordt gespeeld door Kerry Washington, die voor deze rol diverse prijzen heeft gewonnen.

Israël: Fauda

In Fauda wordt een Israëlisch politieteam gevolgd dat undercover in Palestijnse nederzettingen werkt. De serie besteedt veel aandacht aan de complexiteit van het Israëlisch-Palestijnse conflict. De makers, die ook voor de toonaangevende Israëlische kranten Haaretz en de Israeli Times werken, laten zien dat de scheidslijn tussen vriend en vijand niet makkelijk valt te trekken. Daarnaast zit-ie propvol actie en spanning. Laat je niet tegenhouden door het Hebreeuws en Arabisch: de serie is met Engelse ondertiteling te bekijken.

Vietnam: Empresses in the palace

Deze serie van Chinese makelij gaat over een keizer uit de Xi-dynastie, en laat zien hoe een van zijn concubines haar weg naar de top zoekt, terwijl ze zich staande moet houden tussen de andere concubines en de keizerin. De serie schijnt met name veel bekeken te worden door huisvrouwen en studenten. Dat de hoofdpersonen als sterke vrouwen zijn geportretteerd en veel controversiële acties ondernemen, zorgde voor heftige reacties.

New Girl | Foto: Imdb

Pakistan en Zuid-Afrika: New Girl

Op nummer 1 in Pakistan en Zuid-Afrika staat New Girl, dat ook in Nederland populair is. New Girl volgt Jess, die met drie mannen in een loft in Los Angeles gaat wonen. De serie is goed ontvangen vanwege de aandacht voor homorelaties en het ontkrachten van standaard genderrollen. Volgens OneWorld-correspondent Wilma van der Maten, die in Pakistan verblijft, is Netflix daar echter onbetaalbaar voor de gewone bevolking en wordt de serie vooral bekeken door de rijkere elite, die vaak in Amerika heeft gestudeerd.

Hongkong: Black Mirror

In Hongkong is Black Mirror populair, een Britse serie die op zeer spannende en kritische wijze kijkt naar privacy, communicatie, veiligheid, relaties en politiek in het tijdperk van artificiële intelligentie. In het snel veranderende Hongkong lijkt de behoefte groot aan een serie die inspeelt op de razendsnelle technologische ontwikkelingen van de afgelopen jaren.

Thailand: Soul Eater

Soul Eater wijkt nogal af van de andere populaire series in dit overzicht: er komt behoorlijk veel (duistere) fantasie te pas aan deze anime. Opvallend is dat Crona, de vrouwelijke heldin, zowat alle stereotypes ontkracht over de lieve en schattige meisjes die vaak in manga´s voorkomen. Mocht je zin hebben in een bijzondere anime: tast toe!

Rita serieRita | Foto: Imdb

Denemarken: Rita

Rita is een onconventionele lerares en alleenstaande moeder, die behoorlijk eigengereid haar gang gaat. De serie ontving vele nominaties en prijzen, en wordt geroemd om haar sterke maar menselijke hoofdpersoon. De vrijgevochten vrouw die zich afzet tegen taboes en tegen allerlei kleine drama’s in het dagelijks leven aanloopt, is een verademing ten opzichte van de stereotype genderrollen die andere series vaak teisteren.

Litouwen: Shameless

Razend populair in Litouwen. Shameless is een comedy-achtige serie over een alcoholverslaafde vader met zes kinderen die zich grotendeels zelf moeten redden, omdat pa verstek laat gaan. Of de populariteit van de serie ermee te maken heeft dat Litouwen volgens de Wereldgezondheidsorganisatie op de derde plaats staat van de landen met het meeste alcoholgebruik ter wereld, is niet zeker, maar het is wel interessante achtergrondinformatie.

Venezuela: Narcos, Colombia: Carlos

In Venezuela levert de serie Narcos, over het leven van Colombia’s beruchte drugsbaron Pablo Escobar, de meeste hits op. De serie werd overigens heftig bekritiseerd door Escobars broer Roberto, die het ernstig vond dat de makers van de serie niet eens wisten van welke voetbalclub Pablo fan was. In buurland Colombia staat de serie Carlos op nummer 1, over het leven van de beruchte Venezolaanse terrorist.

En mocht je benieuwd zijn wat volgens Finder.com de meest opgezochte serie in Nederland is: dat is Sons of Anarchy schijnt bij ons erg populair te zijn.

Over Chief Editor

Chief content editor of PressCenter website.

Schrijf Uw Reactie

Verplichte velden zijn gemarkeerd met een *

*

*

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Kies de person met
de hand omhoog *

Scroll To Top