vrijdag, december 3, 2021
Keuze van de Redactie
U bent hier: Home / Rubrieken / Kunst & Cultuur / Welke stroming komt er na moderne kunst?
Welke stroming komt er na moderne kunst?

Welke stroming komt er na moderne kunst?

  • Nederland
  • Hoe zijn de kunststromingen eigenlijk ooit ontstaan en wat komt er na de moderne en abstracte kunst? Vragen waarop kunstenaar-cartoonist Rames Sjambar het antwoord denkt te weten en meent zelf binnen een nieuwe kunststroming actief te zijn. Een voorbeeld werk wordt komend weekend op 31 maart en 1 april in de jaarbeurs in Utrecht tentoongesteld.
  • studioSjambar_logo_bw
  • studio Sjambar
  • http://sjambar.nl
  • info@sjambar.nl
  • Voor de redactie: voor meer informatie neemt u contact op via 0654692822

Welke stroming komt er na moderne kunst?

Hoe ontstaat eigenlijk een kunststroming?

Wordt het allemaal door de overheid bedacht of spelen individuele kunstenaars daar een rol in?

Cartoonist en kunstenaar Rames Sjambar onderzocht de ontwikkeling van de verschillende kunststromingen en was lange tijd overtuigd dat moderne en abstracte kunst de allerlaatste stroming is. Want wat valt er nog meer aan vernieuwing toe te voegen als de ontwikkeling binnen de kunst zo ver is gegroeid dat het figuratieve beeld er niet meer toe doet, zo dacht hij.

Al onderzoekend heeft Sjambar toch een ontwikkeling ontdekt, iets wat helemaal vernieuwend is. Sinds deze ontdekking die hij deed in 2015 is hij bezig om binnen deze nieuw gevonden stroming te werken.

Op 31 maart en 1 april exposeert hij nieuw werk genaamd Bodhisatva. Het kunstwerk is 6 meter groot en wordt aan het publiek tentoongesteld tijdens een evenement in de jaarbeurs in Utrecht.

Sjambar:

“Waarom zou je werken in een ouderwetse stroming wat al lang geweest is? Ik bedoel, het expressionisme is fantastisch om in te werken of een stroming als het magisch realisme. Alleen blijft het wel iets uit het verleden en voegt niets extra’s toe aan ontwikkeling. Natuurlijk kun je als kunstenaar het zoveelste moderne kunstwerk maken en daar veel lol aan beleven, maar ik denk dat als je als kunstenaar iets wil maken waar anderen door geïnspireerd raken zal moeten blijven zoeken naar uniciteit. Een nieuwe stroming in de kunst zal een fantastische ontwikkeling zijn wat dat betreft. Moderne kunst is beslist niet het eindstation, het is hoog tijd voor vernieuwing.

Vernieuwing is in de kunst nodig net zoals in de digitale wereld van de ICT. Als daarin niet continue was vernieuwd dan zouden we nu niet het profijt hebben van de vele apps die tegenwoordig je leven zoveel vergemakkelijken en waren we nog steeds blijven hangen in MSdos en Wordperfect commando’s. Net zoals het geldt voor andere branches zo is ook de kunst in ontwikkeling.

Over studioSjambar

Schrijf Uw Reactie

Verplichte velden zijn gemarkeerd met een *

*

*

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Kies de person met
de hand omhoog *

Scroll To Top