zaterdag, november 17, 2018
Keuze van de Redactie
U bent hier: Home / Bronnen / Culturele Instellingen / Wereldprimeur voor Wereldmuseum
Wereldprimeur voor Wereldmuseum

Wereldprimeur voor Wereldmuseum

  • Nederland
  • Het restaurant Wereldmuseum is het eerste museumrestaurant ter wereld met een Michelin- ster, niet te verwarren met musea waar in een ‘sterren’ restaurant gehuisvest is. Het restaurant Wereldmuseum behaalde eerder dit jaar 17 punten in de GaultMillau en klom maar liefst 14 plaatsen in de lekker, van plek 53 naar 39.
  • Wereldmuseum Rotterdam
  • http://www.wereldmuseum.nl
  • info@wereldmuseum.nl
  • http://www.wereldmuseum.nl/nl/nieuws/pers/wereldprimeur-voor-wereldmuseum.html

Het Wereldmuseum heeft zijn restaurant totaal in eigen beheer opgebouwd. Het eerste jaar onder supervisie van Cees Helder, vervolgens op zeer vakkundige wijze voortgezet en uitgebouwd door chef-kok Wim Severein tot een kwalitatief hoogstaand restaurant. Sinds januari dit jaar wordt de zwarte brigade aangestuurd door restaurantmanager Ingrid Buikema die gastvrijheid tot kunst verheven heeft.

Het restaurant is de parel in het verdienmodel van het Wereldmuseum. Het genereert interesse van het bedrijfsleven in de vorm van zakenlunches en diners die vervolgens congressen, seminars en vergaderingen reserveren in de Balzaal en lid worden van het Dr. Elie van Rijckevorselgenootschap. De inkomsten die hiermee verworven worden financieren tentoonstellingen van internationale allure die jaarlijks meer dan 100.000 bezoekers trekken.

Het restaurant maakt onderdeel uit van de holding Wereldmuseum die uit 7 bedrijven bestaat: Restaurant, Lunchroom, Events, Museum, Art Galleries, Art Publishers en Art Store, een voor Europa uniek model.

Over Content Editor V

Content editor of PressCenter website.

Schrijf Uw Reactie

Verplichte velden zijn gemarkeerd met een *

*

*

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Kies de person met
de hand omhoog *

Scroll To Top