vrijdag, juli 10, 2020
Keuze van de Redactie
U bent hier: Home / Bronnen / Bedrijfsleven & Ondernemers / Werken als verkoper
Werken als verkoper

Werken als verkoper

  • Nederland
  • Een verkoper kan werkzaam zijn is veel sterk uiteenlopende branches. Van kledingwinkels tot transportbedrijven. Overal moet namelijk iets verkocht worden om winstgevend te blijven. Zo heb je bijvoorbeeld verkopers die producten verkopen aan inkopers van andere bedrijven en verkopers die direct aan de consument verkopen.
  • Fabius Opleidingen
  • http://www.fabiusopleidingen.nl
  • jordy@wetalkseo.nl

Binnen een afdeling verkoop wordt er onderscheid gemaakt tussen verkopers in de binnendienst en verkopers in de buitendienst. Als verkoper in de binnendienst bereid je vooral het werk voor de verkoper in de buitendienst voor. Zo maak je het eerste contact met de potentiële klant en je ben na de verkoop het telefonisch aanspreekpunt omtrent vragen over het product. Daarnaast doe je als verkoper bij de binnendienst van meer administratieve taken, zoals het administreren van offertes. Een verkoper bij de buitendienst is eerder het gezicht van de organisatie. Hij zit veel op de weg en is bijna niet op kantoor. De verkoper buitendienst is goed in het verkoopgesprek waar persoonlijk contact een rol bij speelt.

Deze soorten van verkoopbanen worden ook wel ‘hunters’ en ‘farmers’ genoemd. De hunter houdt van jagen en krijgt een kick van het binnenhalen van een klant. Een farmer vindt het leuk om de klanten te begeleiden en te ondersteunen om zo een relatie van een langere termijn te behouden.

Waar werkt een verkoper?

Een verkoper die aan zakelijke klanten verkoopt zoals andere bedrijven, werken vaak bij een telecombedrijf. Verkopers die aan particulieren verkopen werken ook gewoon op kantoor van een bedrijf, maar een verkoper kan ook gewoon vanaf huis bellen.

Verkopers in de buitendienst werken regelmatig op afstand en werken veel samen met verkopers in de binnendienst. De binnendienst heeft hierin een ondersteunende functie. Als verkoper in de buitendienst word je bij een grote klant of een apart product ook regelmatig vergezeld door een productspecialist. Zowel de verkoper binnendienst als de verkoper buitendienst moet zich verantwoorden tegenover de sales manager omtrent hun resultaten. Bij een verkoper in de buitendienst is het resultaat gemakkelijk te meten, maar dit is bij de binnendienst niet het geval. Zij zijn namelijk afhankelijk van de resultaten bij de buitendienst.

Hoe word je verkoper?

Met een goede opleiding tot verkoper van Fabius Opleidingen kom je al een heel eind. Een andere populaire opleiding is de HBO opleiding commerciële economie. Echter kan iemand met een totaal andere opleiding ook gewoon gaan werken in de verkoop, zolang ze de juiste competenties maar bezitten.

Over sannevermeulen

Schrijf Uw Reactie

Verplichte velden zijn gemarkeerd met een *

*

*

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Kies de person met
de hand omhoog *

Scroll To Top