woensdag, december 19, 2018
Keuze van de Redactie
U bent hier: Home / Bronnen / Bedrijfsleven & Ondernemers / Werkgever verhoogt percentage vrouwen in de ICT
Werkgever verhoogt percentage vrouwen in de ICT

Werkgever verhoogt percentage vrouwen in de ICT

  • Nederland
  • Innoveren in de ICT, net even anders. Innoveren kan op veel verschillende manieren, vernieuwen, nieuwe producten en technieken gebruiken. QISS IT kiest er voor om te innoveren op ICT afdelingen door het inzetten van ICT’ers van nu en het inspelen op het feit dat er een groot tekort is aan dames binnen de ICT.
  • QISS IT
  • https://www.qiss-it.nl
  • info@qiss-it.nl

“Volgens onderzoek van de Europese Commissie is op dit moment slechts 30 procent van de 7 miljoen Europese ICT’ers vrouw. In Nederland ligt dit percentage nog lager: slechts 10% van het ICT personeel is vrouw. Detacheringsbureau QISS IT heeft door marktonderzoek ingespeeld op de behoefte naar vrouwen in de ICT. Het stereotype wordt nu doorbroken…”

Toename vrouwelijk IT talent

Er is nog een wereld te winnen wat betreft het beeld dat er heerst over banen in de ICT. José van Dalen, directeur van QISS IT geeft aan: “ De typische ICT’er wordt vaak gezien als een non- communicatief persoon die alleen en verbeten” in een hoekje achter zijn pc aan het werk is en totaal geen idee heeft wat zijn werk voor invloed heeft op de rest van de organisatie. Maar werken in de ICT is zoveel meer dan dat!

In de ICT draait alles om klantcontact, analytisch zijn en vooral procesmatig denken. Bij QISS IT merken we dat juist vrouwen hier van toegevoegde waarde zijn. Echt luisteren naar de klant en daardoor beter in staat zijn om de precieze vraag van de klant te doorgronden. Dat resulteert in een betere oplossing op de langere termijn en daardoor een optimalere klantrelatie.”

Investeren in talent

Om een toename van vrouwelijk talent in de ICT te kunnen stimuleren gaan zij per februari een Traineeship starten. Binnen dit Traineeship worden de dames door middel van klassikale trainen begeleid en getraind met hun eerste stappen binnen de ICT. De CompTIA A+ training vormt de eerste basis, waarna de ICT kennis verder wordt uitgebouwd door middel van ITIL v3, Prince2, MCSA 7 en TOPdesk trainingen. Na de eerste maanden trainen zullen zij bij de opdrachtgevers van QISS IT aan de slag gaan om hun IT kennis en vaardigheden verder te ontwikkelen en door te groeien tot IT professional. De eerste reacties op dit initiatief zijn al zeer enthousiast, het is vernieuwend, er is dringend behoefte aan meer vrouwelijk talent, inzicht en kennis op de IT afdelingen. Een welkome afwisseling binnen de huidige mannenwereld.

Over Pamela Remmerswaal

Schrijf Uw Reactie

Verplichte velden zijn gemarkeerd met een *

*

*

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Kies de person met
de hand omhoog *

Scroll To Top