woensdag, september 26, 2018
Keuze van de Redactie
U bent hier: Home / Landen / Europa / Werkloosheid in eurozone neemt af
Werkloosheid in eurozone neemt af

Werkloosheid in eurozone neemt af

  • Europa
  • De werkloosheid in de eurolanden is in juni licht gedaald, tot het laagste niveau sinds september 2012. Dat meldde Europees statistiekbureau Eurostat donderdag.
  • Parlementair Documentatie Centrum
  • http://www.europa-nu.nl
  • nv201@pdc.nl
  • http://www.europa-nu.nl/id/vjlxdtasy0yl/nieuws/werkloosheid_in_eurozone_neemt_af?ctx=vhsjeu461wp8&tab=0

Vorige maand had 11,5 procent van de beroepsbevolking in de eurolanden geen betaalde baan, tegen 11,6 procent in mei. In juni vorig jaar bedroeg de werkloosheid nog 12 procent. In totaal werden 18,4 miljoen werklozen geteld in de eurozone. Dat waren er 152.000 minder dan in mei.

De laagste werkloosheid werd met circa 5 procent gemeten in Oostenrijk en Duitsland. De arbeidsmarkt blijft onverminderd het slechtst in Griekenland en Spanje. In Griekenland bedroeg de werkloosheid in april, de meest recente maand waarover cijfers beschikbaar zijn, ruim 27 procent. In Spanje zakte dit percentage vorige maand van 24,7 naar 24,5.

De werkloosheid daalde in juni het sterkst in Portugal, waar 14,1 procent van de beroepsbevolking zonder werk zat tegen 16,6 procent een jaar eerder. De werkloosheid in Nederland was in juni met 6,8 procent even hoog als in juni 2013.

Over Content Editor V

Content editor of PressCenter website.

Schrijf Uw Reactie

Verplichte velden zijn gemarkeerd met een *

*

*

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Kies de person met
de hand omhoog *

Scroll To Top