dinsdag, augustus 11, 2020
Keuze van de Redactie
U bent hier: Home / Bronnen / Bedrijfsleven & Ondernemers / Werkloosheid ingesteld om hoog in de OESO-landen blijven tot 2014 – jongeren en laaggeschoolde hit hardst
Werkloosheid ingesteld om hoog in de OESO-landen blijven tot 2014 – jongeren en laaggeschoolde hit hardst

Werkloosheid ingesteld om hoog in de OESO-landen blijven tot 2014 – jongeren en laaggeschoolde hit hardst

  • Europa
  • 16/07/2013 - De werkloosheid in de OESO-landen zal hoog blijven tot en met 2014, met jongeren en laaggeschoolden hit moeilijkst, volgens een nieuw rapport van de OESO. De Employment Outlook 2013 zegt dat werkloze tarieven slechts licht zal dalen in de komende 18 maanden, van 8,0% in mei 2013-7,8% aan het einde van 2014, waardoor ongeveer 48 miljoen mensen zonder werk in de 34 OESO-landen.
  • Organisation for Economic Co-Operation and Development
  • http://www.oecd.org
  • news.contact@oecd.org
  • http://www.oecd.org/newsroom/unemployment-set-to-remain-high-in-oecd-countries-through-2014youth-and-low-skilled-hit-hardest.htm

Het rapport onthult grote, groeiende verschillen tussen de landen. De werkloosheid in de VS zal dalen van 7,6% in mei 2013 tot onder de 7% tegen het einde van 2014. In Duitsland, zal de werkloosheid dalen van 5,3% tot onder de 5%. Maar in de rest van Europa, zal werkloosheid plat blijven of zelfs stijgen in veel landen. Tegen het einde van 2014 zal de werkloosheid naar verwachting iets meer dan 11% in Frankrijk, ongeveer 12,5% in Italië, en bijna 28% in Spanje en Griekenland.

“De sociale littekens van de crisis zijn nog lang niet geheeld,” zegt OESO-secretaris-generaal Angel Gurría bij de lancering van het rapport in Parijs. “Veel van onze landen blijven worstelen met een hoge en hardnekkige werkloosheid, vooral onder jongeren. Daarom is de recente toezegging van de OESO-ministers om meer te doen om de jeugd te helpen, zoals uiteengezet in de OESO-actieplan voor de jeugd, is een essentieel instrument in onze strijd tegen de gesel van de werkloosheid. ”

De ontberingen van de crisis is niet gelijk verdeeld is, zegt het verslag:

  • In veel OESO-landen, verlies van arbeidsplaatsen en inkomsten verliezen zijn geconcentreerd in laaggeschoolde, huishoudens met lage inkomens meer dan in die met een hoger opleidingsniveau en inkomen. In de grote opkomende economieën, is de werkgelegenheid minder getroffen door de crisis, maar veel werknemers gevangen blijft in laagbetaalde, onzekere banen met weinig sociale bescherming.
  • Jongeren blijven opnemen werkloosheid in veel landen worden geconfronteerd, met snelheden van meer dan 60% in Griekenland, 52% in Zuid-Afrika, 55% in Spanje en circa 40% in Italië en Portugal.
  • Mensen op onzekere, kortlopende contracten, vooral jongeren en laaggeschoolden, vaak waren de eersten die worden ontslagen als de crisis getroffen en sindsdien moeite om een ​​nieuwe baan te vinden.
  • Oudere werknemers hebben veel beter verging in de crisis, met hun job tarieven stijgt of daalt slechts bescheiden. Velen zijn later met pensioen gaan voor een verscheidenheid van redenen, met inbegrip van een betere gezondheid, de afsluiting van de toegang tot vervroegde-uittredingsregelingen en ook de financiële druk. Nieuw bewijs in de Outlook blijkt dat dit niet ten koste van de jonge is. Brengen van regelingen voor vervroegde uittreding of ontspannen regels voor arbeidsongeschiktheid of werkloosheidsuitkeringen voor oudere werknemers terug zou een dure vergissing zijn, aldus de OESO.

Regeringen moeten de crisis banen aan te pakken met een combinatie van macro-economisch beleid en structurele hervormingen om de groei te versterken en het scheppen van werkgelegenheid. In de afgelopen jaren hebben een aantal landen, waaronder Griekenland, Italië, Mexico Portugal en Spanje, ambitieuze hervormingen ingevoerd om de kloof in de bescherming van de werkgelegenheid tussen werknemers met tijdelijke contracten en mensen met vaste contracten te verminderen. Deze hervormingen hebben het potentieel, bij volledige uitvoering, het bevorderen van een meer inclusieve arbeidsmarkt en een betere allocatie van middelen die leiden tot een verhoogde productiviteit.

Een groeiend aantal mensen, die werkloos zijn geweest voor een lange tijd in de crisis, het risico lopen dat hun recht op werkloosheidsuitkeringen en hoeven terugvallen op minder genereuze sociale bijstand. Minimuminkomen moet mogelijk worden versterkt om gezinnen te ondersteunen in moeilijkheden, vooral wanneer de langdurige werkloosheid zeer hoog blijft.

De Outlook zegt ook dat het activeringsbeleid in alle OESO en grote opkomende economieën moet worden versterkt om te helpen en aan te moedigen de werklozen en andere inactieve groepen vinden lonende en productieve banen. In het bijzonder, moeten voldoende middelen worden besteed aan een actief arbeidsmarktbeleid, zoals hulp bij zoektocht naar een baan en opleiding, en ervoor te zorgen dat deze worden onvoldoende gefinancierd. Uitgaven per werkzoekende is sterk gedaald sinds de crisis, met bijna 20% gemiddeld in de OESO, de druk op de overheidsbegrotingen zijn gestegen.

Land bevindingen zijn beschikbaar voor Australië, Canada, Frankrijk, Duitsland, Italië, Japan, Korea, Mexico, Spanje, het Verenigd Koninkrijk en de Verenigde Staten.

Over Content Editor V

Content editor of PressCenter website.

Schrijf Uw Reactie

Verplichte velden zijn gemarkeerd met een *

*

*

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Kies de person met
de hand omhoog *

Scroll To Top