vrijdag, augustus 23, 2019
Keuze van de Redactie
U bent hier: Home / Landen / Nederland / Werknemers willen airconditioning en tropenrooster
Werknemers willen airconditioning en tropenrooster

Werknemers willen airconditioning en tropenrooster

  • Nederland
  • Het is warm in Nederland en ondanks de vakantietijd moet er gewerkt worden. Indeed, de nummer 1-vacaturesite ter wereld, onderzocht de wensen van Nederlandse werknemers tijdens warme dagen. Hoe wordt het hoofd koel gehouden en wat is wenselijk? En sluiten de maatregelen van de werkgevers aan op de wensen van de medewerkers? Slechts de helft van de werkende Nederlanders heeft namelijk airconditioning op de werkvloer. Hoe houdt die andere helft het hoofd dan koel? Een tropenrooster staat hoog op het wensenlijstje, maar slechts vier procent van de werkgevers kent een tropenrooster. Dat en meer blijkt uit het onderzoek ‘How Dutch Offices Work’ van Indeed, uitgevoerd in samenwerking met onderzoeksbureau TeamVier, over kantoorervaringen van werknemers tijdens de zomermaanden.
  • Indeed
  • marjoleinbos@yellow-communications.com

Koele wensen
Voor verkoeling bij zomerse temperaturen is de wens om airconditioning op de werkvloer veruit het grootst: 62 procent van alle ondervraagde respondenten noemt deze verkoelende maatregel als eerste. De helft van de ondervraagden geeft aan dat dit ook daadwerkelijk bij hun werkgever beschikbaar is. Werkgevers in Amsterdam, Rotterdam en Den Haag bieden airconditioning het vaakst (59 procent). Wie werkt in Groningen, Drenthe en Friesland, heeft minder kans op airconditioning: slechts 45 procent van de werkgevers in het noorden van Nederland biedt het aan. In specialistische beroepsgroepen zitten medewerkers er koeler bij: 66 procent van die bedrijven heeft airco, terwijl medewerkers met een minimumloon maar in 25 procent van de gevallen genieten van een koele omgeving met airconditioning.

Daarnaast wil bijna een derde van werkend Nederland vooral dat de werkgever zorgt voor zonwering en koude drankjes (29 procent). Zonwering is bij meer dan een derde van de ondervraagden aanwezig. Slechts zestien procent van de bedrijven zorgt voor extra verkoeling met koude drankjes. Een casual-dresscode sluit de rij: slechts dertien procent van de werkgevers staat slippers en luchtige kleding toe. Een casual-dresscode is bij docenten, onderzoekers en ingenieurs het vaakst toegestaan (30 procent). Vooral werknemers met een minimuminkomen willen ter verkoeling graag koude drankjes (75 procent) en ijsjes (63 procent) van hun werkgever.

Tropenroosters
Een op de vijf Nederlanders wil verder graag werken volgens een tropenrooster, waarbij je vroeg begint en eerder stopt met werken. Dit wordt echter door slechts vier procent van de werkgevers aangeboden. Ook wat betreft extra pauzes, zit er een groot verschil tussen de wens van de werknemer (15 procent) en de realiteit op de werkvloer (3 procent). Ondanks de warmte wordt er vooral vastgehouden aan de bekende systemen en ontbreken flexibele opties op de vloer.

Over het onderzoek
Ruim 510 werknemers van 18 tot en met 65 jaar, in diverse beroepsgroepen en regio’s in Nederland, werden namens Indeed door TeamVier gevraagd naar hun verkoelingswensen en de verkoelende maatregelen van hun werkgevers tijdens zomerse temperaturen. Met de uitslag van dit onderzoek in de serie ‘How Dutch Offices Work’ informeert Indeed werkgevers, werknemers en werkzoekenden over wensen, verwachtingen en aanbod van de arbeidsmarkt.

###

Over Indeed
Meer mensen vinden banen op Indeed dan waar dan ook. Indeed is de nummer 1-vacaturesite ter wereld en helpt werkzoekenden in meer dan zestig landen en in 28 talen bij het vinden van miljoenen vacatures via de (mobiele) website of de Indeed-app. Maandelijks bezoeken meer dan 180 miljoen mensen Indeed voor het zoeken naar vacatures, het plaatsen van hun cv en het onderzoeken van bedrijven (bronnen: SilkRoad & iCIMS). Ga voor meer informatie naarIndeed.nl/about.

Over Content Editor V

Content editor of PressCenter website.

Schrijf Uw Reactie

Verplichte velden zijn gemarkeerd met een *

*

*

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Kies de person met
de hand omhoog *

Scroll To Top