woensdag, november 21, 2018
Keuze van de Redactie
U bent hier: Home / Bronnen / Bedrijfsleven & Ondernemers / Werkplaatsvloeren hoe en wat
Werkplaatsvloeren hoe en wat

Werkplaatsvloeren hoe en wat

  • Nederland
  • Een werkplaatsvloer wordt vaak onderschat omdat het maar een simpele vloer is en er simpel uit ziet. Maar een werkplaatsvloer moet niet worden onderschat en is dan ook van uiterst belang voor uw werkplaats of garage.
  • automotive olie
  • Vekavloeren
  • www.vekavloeren.nl
  • info@vekavloeren.nl

De laatste tijd worden er vaak snel en ongenuanceerd werkplaatsvloeren aangeschaft in enorm veel verschillende versies. In de branche wordt er vaak dan ook laconiek over gesproken. Het afgelopen jaar is zelfs 15% van de garagevloeren na een a twee jaar alweer vervangen vanwege de slechte staat van de vloer. Daarom is het van belang om over de volgende eigenschappen na te denken.

Vloeistofdichtheid

Een werkplaatsvloer moet ten alle tijden vloeistofdicht zijn. Er vallen voortdurend vloeistoffen op de grond zoals water, benzine en andere vloeistoffen. Denk daarom aan vloeistofdichte tegels maar ook de naden tussen de tegels moeten goed vloeistofdicht zijn.

Bestand tegen oliën en vetten

Als er iets gebruikt wordt in een werkplaats dan zijn het wel oliën en vetten. De auto’s worden gesmeerd en dan kan het voor komen dat er vetten op de vloer vallen. Dit moet dus met uiterste kieskeurigheid worden bereikt. Een goede vloer kan je gemakkelijk schoonmaken en is resistent tegen oliën, vetten en chemicaliën.

Slijtvast en antidruk

Een werkplaats voor auto’s geeft de nodige druk door aan de vloer. ZO wordt een slechte vloer vaak tegen elkaar geduwd en geeft dit grote klappen en flink geluid. Een werkplaatsvloer moet daarom tegen grote druk kunnen. Een goed voorbeeld van deze eigenschap is de PVC vloer. Deze vloer heeft een unieke eigenschap dat de vloer indeukt bij grote druk. Dit zorgt ervoor dat een mindere klap wordt waargenomen. Dit is dan ook fijner voor zowel de collega’s als voor de voertuigen op de.

Denk daarom altijd goed na over een werkplaatsvloer. Niet iedere vloer is geschikt voor in een werkplaats. Denk aan vloeistofdichtheid, bestand tegen oliën en vetten en de slijtvastheid en de hoeveelheid druk die een vloer kan hebben.

Over Kevinveka

Schrijf Uw Reactie

Verplichte velden zijn gemarkeerd met een *

*

*

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Kies de person met
de hand omhoog *

Scroll To Top