zondag, januari 19, 2020
Keuze van de Redactie
U bent hier: Home / Specials / Immigratie / Westland: compensatie voor aannemen Nederlandse werkzoekenden
Westland: compensatie voor aannemen Nederlandse werkzoekenden

Westland: compensatie voor aannemen Nederlandse werkzoekenden

  • Nederland
  • ROTTERDAM - Ondernemers in de glastuinbouw willen Nederlandse werkzoekenden aannemen, maar moeten worden gecompenseerd, als hun productiviteit lager is dan die van arbeidsmigranten uit Midden- en Oost-Europa.
  • Parlementair Documentatie Centrum
  • http://www.europa-nu.nl
  • nv201@pdc.nl
  • http://www.europa-nu.nl/id/vjcw6a3ugkxv/nieuws/westland_compensatie_voor_aannemen?ctx=vha4ozv8cev0

Dat schrijven de ondernemers aan minister Lodewijk Asscher (Sociale Zaken) aan de vooravond van de nationale top over EU-arbeidsmigratie, maandag in Den Haag.

In de brief aan de minister erkennen de Westlandse ondernemers dat Nederlandse werkzoekenden ,,op voorhand op grote achterstand staan’’ door de open grenzen binnen de EU. Arbeidskrachten uit andere EU-landen zijn door allerlei Europese regels goedkoper en ze werken harder.

Om werkzoekenden uit eigen land een kans te geven moeten arbeidsmigranten sociale premies en belastingen gaan betalen naar de regels van het land waar ze werken, vinden de glastuinbouwers. Nu worden de regels in het land van herkomst aangehouden. Daar liggen de tarieven veelal lager. De glastuinbouw is goed voor ongeveer 50.000 arbeidsplaatsen.

Over Content Editor V

Content editor of PressCenter website.

Schrijf Uw Reactie

Verplichte velden zijn gemarkeerd met een *

*

*

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Kies de person met
de hand omhoog *

Scroll To Top