vrijdag, december 13, 2019
Keuze van de Redactie
U bent hier: Home / Specials / Mensen / Wet lesbisch ouderschap treedt in werking
Wet lesbisch ouderschap treedt in werking

Wet lesbisch ouderschap treedt in werking

  • Nederland
  • Staatssecretaris Teeven van Veiligheid en Justitie heeft vandaag in het stadhuis van Amsterdam een ceremonie bijgewoond, waarbij burgemeester van der Laan de allereerste ouderschapsaktes overhandigde aan lesbische stellen. De ceremonie werd gehouden omdat vandaag de Wet lesbisch ouderschap in werking is getreden.
  • Ministerie van Algemene Zaken
  • http://www.rijksoverheid.nl
  • info@minaz.nl
  • http://www.rijksoverheid.nl/nieuws/2014/04/01/teeven-bij-ceremonie-lesbisch-ouderschap.html

De wet regelt dat de vrouwelijke partner van de moeder – de zogenaamde duomoeder – juridisch ouder kan worden zonder dat daarvoor een gerechtelijke adoptieprocedure nodig is. Ook zorgt de wet ervoor dat lesbische ouderparen en hun kinderen vrijwel dezelfde ouderschapsrechten krijgen als heterogezinnen.

Volgens staatssecretaris Teeven is de nieuwe wetgeving een grote stap voorwaarts, omdat een omslachtige, dure procedure nu niet meer nodig is. Teeven vindt ook dat de wet een kleine maar principiële stap is in de homo-emancipatie. “De Wet lesbisch ouderschap is in het belang van het lesbisch paar, maar ook in het belang van het kind. Een kind heeft niet alleen recht op liefde en verzorging maar ook op twee juridische ouders”, aldus Teeven.

Op 1 april 2014 is de Wet lesbisch ouderschap in werking getreden. Om dit te vieren is in Amsterdam een feestelijke ceremonie gehouden, waarbij de allereerste ouderschapsaktes werden overhandigd. Ook staatssecretaris Teeven was hierbij aanwezig.

Over Content Editor V

Content editor of PressCenter website.

Schrijf Uw Reactie

Verplichte velden zijn gemarkeerd met een *

*

*

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Kies de person met
de hand omhoog *

Scroll To Top