maandag, juni 24, 2019
Keuze van de Redactie
U bent hier: Home / Rubrieken / Maatschappij & Welzijn / WIA/WGA: stappen in de goede richting
WIA/WGA: stappen in de goede richting

WIA/WGA: stappen in de goede richting

  • Nederland
  • Sinds de zomer van 2013 volgt DNB nauwgezet de resultaten van WIA/WGA portefeuille van een aantal verzekeraars als gevolg van tegenvallende resultaten over boekjaren 2011 en 2012. Er zijn belangrijke stappen gezet door de betrokken partijen, en dit is nu voor het eerst terug te zien in de cijfers van de verzekeraars.
  • http://www.dnb.nl/
  • info@dnb.nl

Inmiddels worden de schadedata van het UWV gedeeld met de leden van het Verbond van Verzekeraars (via het Centrum voor Verzekeringsstatistiek).
Verder zijn er wettelijke afspraken gemaakt om voor werkgevers de mogelijkheid te vergroten om in plaats van een verzekering bij het UWV het eigen risico te dragen en hebben verzekeraars grote vorderingen gemaakt bij het beter beheersen van de risico’s binnen deze specifieke portefeuille.

Verbetering resultaat
DNB ziet een significante resultaatverbetering over boekjaar 2014 en verzekeraars verwachten dat deze verbetering doorzet naar boekjaar 2015 ( zie Figuur 1). Maar er wordt nog steeds geen winst gemaakt op deze specifieke portefeuille.
Technisch resultaat

Verzekeraars lijken beter in staat te zijn om de specifieke risico’s in te schatten. Er blijft onzekerheid over de schadelast, onder andere vanwege eventuele nameldingen van schadegevallen door het UWV. Daarom kijkt DNB ook volgend jaar weer scherp naar de WIA/WGA portefeuille, om te toetsen of het herstel duurzaam is.

WGA flex
De WGA flex is een nieuw product voor verzekeraars waarbij minder zicht is op de groep verzekerden (flexwerkers) dan bij WGA vast. Dit maakt een goede risico inschatting lastig. Daarom, en vanwege de sterke prijsconcurrentie tussen schadeverzekeraars, zal DNB aandacht besteden aan de invoering van de WGA flex per 1 januari 2017. In de nieuwe uitvraag over WIA/WGA zal een kwalitatief deel worden opgenomen met vragen over de voorbereiding op de WGA flex.

Over Content Editor R

Content editor of PressCenter website.

Schrijf Uw Reactie

Verplichte velden zijn gemarkeerd met een *

*

*

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Kies de person met
de hand omhoog *

Scroll To Top