zaterdag, juli 11, 2020
Keuze van de Redactie
U bent hier: Home / Rubrieken / Internet & ICT / Wibu-Systems lanceert CodeMeter platform voor verstrekken gebruikslicenties uit de cloud
Wibu-Systems lanceert CodeMeter platform voor verstrekken gebruikslicenties uit de cloud

Wibu-Systems lanceert CodeMeter platform voor verstrekken gebruikslicenties uit de cloud

  • Nederland
  • Wibu-Systems, toonaangevend in innovatieve technologie voor beveiliging en licentiebeheer van software, annonceert CodeMeter Cloud Lite. Daarmee kunnen software ontwikkelaars hun Software as a Service (SaaS) applicaties, standaard PC software of mobiele apps via de cloud beveiligen tegen ongeoorloofd gebruik van hun producten of inbreuk op het intellectueel eigendom. The server achter de cloud dienst koppelt rechtstreeks met CodeMeter License Central, een platform dat zich zeer flexibel laat inzetten voor het aanmaken en distribueren van gebruiksrechten en het beheer van de licenties.
  • WIBU-SYSTEMS
  • info@wibu-systems.nl

CodeMeter Cloud Lite kan onderdeel uitmaken van het dienstenpakket van een Independent Software Vendor (ISV). De dienst wordt tevens rechtstreeks door Wibu-Systems geleverd. De cloud dienst omvat de benodigde interfaces, waaronder de open standaard voor autorisatie (OAuth2) en de XML gebaseerde standaard voor autorisatie en authentificatie (SAML). Daarmee werkt de de Wibu-Systems oplossing naadloos met de gangbare Single-Sign-On (SSO) oplossingen van de meeste IT-omgevingen. CodeMeter Cloud Lite gebruikt dezelfde mechanismen als CodeMeter License Central en stemt zijn processen af op ofwel een cloud gebaseerde dan wel een on-premise  gebeaseerde licentie. Het licentiebeheersysteem laat zich integreren met SAP, Salesforce en andere ERP, CRM, en e-commerce toepassingen.

Licenties van software voor mobiel gebruik op tablets en smartphones laten zich eveneens via CodeMeter Cloud Lite registreren en beheren via een directe integratie met de app of via een verbinding met een webserver. Op die manier zijn afzonderlijke PC gebaseerde applicaties in een licentiestructuur te vatten en via CodeMeter Protection Suite en een locaal uitgegeven Protection Only licentie te beveiligen tegen softwaremisbruik en reverse engineering.

CodeMeter Cloud Lite biedt koppelingsfaciliteiten via de Application Programming Interface (API) SOAP en REST. Daardoor is deze cloud dienst toch bruikbaar op systemen waarvoor geen CodeMeter Runtime beschikbaar is of waarvoor een aansluiting niet gemakkelijk is te realiseren zoals bij HTML5 applicaties met JavaScript of PHP applicaties op de server.

Volgens Oliver Winzenried, CEO en oprichter van Wibu-Systems, zijn CodeMeter toepassingen altijd ontworpen vanuit het perspectief van de eindgebruiker. “Wereldwijd zien we de rol van cloud gebaseerde systemen belangrijker worden. Wij stellen ons tot doel om de transformatie van tradtioneel on-premise licentiebeheer naar een cloud variant zo soepel mogelijk te laten verlopen. CodeMeter Cloud Lite zorgt daarvoor in samenhang met CodeMeter License Central. Deze combinatie biedt ISV’s de mogelijkheid nieuwe verdienmodellen te introduceren bij de ontwikkeling en uitrol van hun software applicaties.”

Over Chief Editor

Chief content editor of PressCenter website.

Schrijf Uw Reactie

Verplichte velden zijn gemarkeerd met een *

*

*

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Kies de person met
de hand omhoog *

Scroll To Top