woensdag, november 14, 2018
Keuze van de Redactie
U bent hier: Home / Rubrieken / Business & Ondernemerschap / WideXS breidt cloud-capaciteit uit met oplossing van Nexenta
WideXS breidt cloud-capaciteit uit met oplossing van Nexenta

WideXS breidt cloud-capaciteit uit met oplossing van Nexenta

  • Netherlands
  • Nexenta® Systems, ‘s werelds grootste leverancier van Software Defined Storage (SDS)-oplossingen, maakt bekend dat de in Amsterdam gevestigde hosting- en cloud-provider WideXS een platform voor cloud-storage op basis van NexentaStor heeft geïmplementeerd. De capaciteit van dit platform zal binnenkort worden uitgebreid van 32 TB naar 128 TB.
  • Nexenta Systems
  • www.nexenta.com
  • mzegelaar@touchdownpr.com

WideXS levert gehoste oplossingen aan toonaangevende Nederlandse internet- en mediabedrijven. In de hostingfaciliteiten van het bedrijf worden terabytes aan data beheerd. Het is dan ook van cruciaal belang dat de storage-systemen 24 uur per dag, 7 dagen per week prestaties van grootzakelijke kwaliteit leveren. WideXS was op zoek naar een nieuw storage-platform dat even flexibel als schaalbaar was en een einde zou maken aan de eilandjes van legacy storage-capaciteit die na verloop van tijd binnen de infrastructuur waren ontstaan.

Peter Bosgraaf, lead architect bij WideXS: “Het beheer van de uiteenlopende storage-systemen werd met de dag complexer en dreigde ons boven het hoofd te groeien. We gingen daarom op zoek naar een storage-oplossing waarmee we onze huidige capaciteit konden uitbreiden en onze legacy storage-systemen konden migreren. Onze keuze viel op NexentaStor vanwege de krachtige prestaties en schaalbaarheid en de betrouwbare reputatie die de oplossing van Nexenta geniet. De open infrastructuur stelt ons in staat om op kostenefficiënte wijze in onze opslagbehoeften te voorzien en tot ver in de toekomst ondersteuning te bieden voor verdere groei. NexentaStor biedt ons een niveau van flexibiliteit waar legacy systemen simpelweg niet aan kunnen tippen”.

Na een marktevaluatie waarbij oplossingen van onder meer NetApp, EMC en Tintri de revue passeerden, koos WideXS uiteindelijk voor NexentaStor. Deze oplossing draait inmiddels op een Dell PowerEdge R720 rack server met solid state drives van STEC. Wide XS maakt gebruik van thin provisioning om optimaal te kunnen profiteren van de prestatie- en capaciteitsvoordelen die de NexentaStor-omgeving te bieden heeft.

Bosgraaf: “We waren enorm onder de indruk van de snelheid van het systeem, dat gebruikmaakt van standaard Intel-hardware. Hetzelfde geldt voor de high availability die het platform van Nexenta biedt. Onze systemen moeten 100% van de tijd beschikbaar zijn om klanten het juiste serviceniveau te kunnen bieden. We zijn dan ook verheugd dat Nexenta ons heeft geholpen om een einde aan onze kopzorgen te maken. Een ander voordeel is dat we de oplossing met betaalbare hardware kunnen opschalen. Daarmee kunnen we de toekomstige investeringen in storage-capaciteit in de hand houden en desondanks de groeiende datavolumes ondervangen”.

NexentaStor biedt ondersteuning voor een breed scala aan branchestandaard hardwareoplossingen en biedt organisaties de mogelijkheid om krachtig presterende doch betaalbare oplossingen voor gegevensopslag te implementeren. Daarbij kunnen zij profiteren van onder meer inline deduplicatie, onbeperkte snapshots en cloning, ondersteuning voor bestanden met een onbeperkte omvang en high availability. De functionaliteit van NexentaStor omvat bovendien naadloze integratie met verschillende virtualisatiebenaderingen, zelfs in omgevingen die met oplossingen van verschillende leveranciers zijn gevirtualiseerd. NexentaStor is in staat om pools van opslagbronnen te creëren op basis van elke combinatie van storage-hardware, met inbegrip van solid state drives. De oplossing biedt daarnaast integrale data-integriteit, geïntegreerde zoekfunctionaliteit en een inline virusscan.

Bridget Warwick, Chief Marketing Officer bij Nexenta: ”Nexenta is als geen ander in staat om bedrijven zoals WideXS te helpen om op kostenefficiënte wijze grip te blijven houden op de groeiende datavolumes die ze dagelijks moeten verwerken. Onze oplossingen kenmerken zich door krachtige prestaties en betrouwbaarheid, maar nog het meest belangrijk voor de implementatie bij WideXS is dat we hen de mogelijkheid bieden de storage-infrastructuur op flexibele wijze op te schalen”.

Over enserio

Schrijf Uw Reactie

Verplichte velden zijn gemarkeerd met een *

*

*

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Kies de person met
de hand omhoog *

Scroll To Top