vrijdag, december 14, 2018
Keuze van de Redactie
U bent hier: Home / Bronnen / Bedrijfsleven & Ondernemers / ‘Wij managen dat’: textielmanagement bij MEWA
‘Wij managen dat’: textielmanagement bij MEWA

‘Wij managen dat’: textielmanagement bij MEWA

  • Nederland
  • De herbruikbare poetsdoeken die textieldienstverlener MEWA in full-service aanbiedt, worden iedere dag zwaar op de proef gesteld. Van bij de productie in de weverij ondergaan ze strenge kwaliteitstesten.
  • 1503_MEWA_poetsdoek_weverij
  • MEWA Textiel-Service BV
  • www.mewa-service.nl
  • betty.deboeck@vprconsult.be
  • [Amersfoort, maart 2015]: Contact pers: VPR Consult, Betty De Boeck, Tel.: 03 777 97 17, e-mail: betty.deboeck@vprconsult.be

MEWA weet van aanpakken. Dat moet wel, want de poetsdoeken die de textieldienstverlener in full-service aanbiedt, worden iedere dag opnieuw zwaar op de proef gesteld. Medewerkers moeten kunnen rekenen op materialen van de beste kwaliteit. Dat is een job voor MEWA. Dat is textielmanagement van de bovenste plank. Herbruikbare poetsdoeken  … alles onder controle!

Systeemaanpak

Het begint al bij de productie. Wekelijks worden in de weverij vele tonnen garen verwerkt tot poetsdoeken. Voor de reusachtige rollen garen opgespannen worden in de weefmachine, moeten ze de strenge testen in de technische afdeling doorstaan. Uit elke nieuwe levering worden monsters van het garen genomen. De verschillende testen  – fijnheid, trekvastheid, slijtagebestendigheid, visuele controle -  gaan pas van start na 24 uur acclimatiseren in de technische afdeling.

Dat is nog niet alles. Ook afgewerkte poetsdoeken worden getest. Naast slijtagebestendigheid wordt ook het absorptievermogen van de doeken gemeten. Echt stevig gaat het eraan toe bij de scheurtest. Met behulp van een speciale machine worden extreme belastingen gesimuleerd.
De aanpak van MEWA Textielmanagement is duidelijk: geen compromissen op vlak van kwaliteit en duurzaamheid.

MEWA levert poetsdoeken volgens afspraak bij de klant aan. Vuile doeken worden op vooraf vastgelegde tijdstippen door de MEWA-chauffeur opgehaald en vervangen door schone exemplaren. Op geen enkel moment komt men op de werkvloer zonder voorraad poetsdoeken te zitten. De poetsdoeken worden bij MEWA vakkundig gewassen, op beschadiging en slijtage gecontroleerd. Is een poetsdoek aan het einde van zijn levensduur? Dan wordt hij vervangen. Alle poetsdoeken worden stipt én in optima forma weer bij de klant aangeleverd.

“MEWA is wereldmarktleider! In januari 2015 werd MEWA door Verlag Deutsche Standards voor de tweede keer uitgeroepen tot wereldmarktleider in de dienstverleningssector voor poetsdoeken.”

Over Betty

Schrijf Uw Reactie

Verplichte velden zijn gemarkeerd met een *

*

*

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Kies de person met
de hand omhoog *

Scroll To Top