zaterdag, december 4, 2021
Keuze van de Redactie
U bent hier: Home / Specials / Immigratie / Wijziging inzet personeel en beëindiging weekendopenstelling als gevolg van lagere asielinstroom
Wijziging inzet personeel en beëindiging weekendopenstelling als gevolg van lagere asielinstroom

Wijziging inzet personeel en beëindiging weekendopenstelling als gevolg van lagere asielinstroom

  • Nederland
  • In de afgelopen maanden was de instroom van asielzoekers een stuk lager dan verwacht. Inmiddels zijn de medewerkers van de IND flink aan het inlopen op de verleden jaar ontstane lange wachttijden. Zoals het er nu uitziet krijgen binnen enkele maanden nieuwe asielzoekers te maken met een wachttijd van circa twee maanden.
  • IND
  • info@ind.nl

Deze ontwikkelingen hebben impact op de organisatie. Zo verwachten we dat er vanaf 1 oktober onvoldoende asielwerk zal zijn voor het huidige aantal medewerkers dat dit doet. Daarom is besloten tot een gefaseerde afbouw van het aantal medewerkers dat is ingezet op asiel. Een deel van hen zal worden ingezet gaan worden op het behandelen van verzoeken van nareizende familieleden. Tevens zullen gefaseerd werkverbanden met externe medewerkers worden beëindigd. Een eerste tranche per 1 oktober. Een tweede tranche per 1 december.

Beëindiging weekendopenstelling
De afname van de asielinstroom en de daarmee gepaard gaande afbouw van de personele inzet betekent ook dat weekendopenstelling niet langer nodig is. Deze zal met ingang van 1 oktober a.s. worden beëindigd.

Over Content Editor V

Content editor of PressCenter website.

Schrijf Uw Reactie

Verplichte velden zijn gemarkeerd met een *

*

*

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Kies de person met
de hand omhoog *

Scroll To Top