vrijdag, december 3, 2021
Keuze van de Redactie
U bent hier: Home / Specials / Cijfers / Winkeliers in eurozone verkopen meer
Winkeliers in eurozone verkopen meer

Winkeliers in eurozone verkopen meer

  • Europa
  • De winkelverkopen in de eurozone zijn in december met 0,3 procent toegenomen in vergelijking met een maand eerder. Dat maakte het Europese statistiekbureau Eurostat woensdag bekend. De winkels draaiden daarmee beter dan verwacht.
  • Parlementair Documentatie Centrum
  • http://www.europa-nu.nl
  • nv201@pdc.nl

Economen voorspelden gemiddeld dat de verkopen onveranderd zouden blijven. In november klommen de detailhandelsverkopen in het eurogebied met 0,7 procent. Ten opzichte van een jaar eerder namen de winkelverkopen in december met 2,8 procent toe. Hier werd in doorsnee een stijging met 2 procent verwacht.

De sterkste stijging van de winkelverkopen werd gemeten in Ierland (plus 1,8 procent op maandbasis), Oostenrijk (plus 1,6 procent) en Spanje en Slowakije met ieder 1,1 procent. In Portugal gingen de verkopen het sterkst omlaag (min 3,8 procent). Voor Nederland werden geen cijfers gemeld.

Over heel 2014 gingen de detailhandelsverkopen in de eurozone met 1,3 procent omhoog. In de gehele Europese Unie was sprake van een omzetstijging met 1,9 procent, aldus Eurostat.

Over Content Editor V

Content editor of PressCenter website.

Schrijf Uw Reactie

Verplichte velden zijn gemarkeerd met een *

*

*

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Kies de person met
de hand omhoog *

Scroll To Top