dinsdag, november 13, 2018
Keuze van de Redactie
U bent hier: Home / Rubrieken / Economie & Financiën / Winkeliers in eurozone verkopen meer
Winkeliers in eurozone verkopen meer

Winkeliers in eurozone verkopen meer

  • Europa
  • Winkeliers in de eurozone hebben in juni meer verkocht dan een maand eerder. Dat blijkt uit cijfers die het Europese statistiekbureau Eurostat dinsdag bekendmaakte.
  • Parlementair Documentatie Centrum
  • http://www.europa-nu.nl
  • nv201@pdc.nl
  • http://www.europa-nu.nl/id/vjm2ehruj4zw/nieuws/winkeliers_in_eurozone_verkopen_meer?ctx=vhsjd8w6pdvc&tab=0

De detailhandelsverkopen gingen met 0,4 procent omhoog. In mei namen de verkopen volgens een nieuwe schatting met 0,3 procent toe, terwijl eerder voor die maand een onveranderde verkoop was gemeld.

Volgens Eurostat gingen de verkopen van voedsel, drank en tabak met 0,5 procent omhoog, terwijl in de sector non-food een verkoopstijging was te zien met 0,3 procent. De verkoop van brandstof daalde licht.

De sterkste verkoopstijgingen werden opgemeten in Duitsland (plus 1,3 procent) en Oostenrijk (plus 1,1 procent). De sterkste dalingen waren te zien in Finland (min 1,8 procent) en Portugal (min 1,4 procent). Cijfers over Nederlandse winkels waren nog niet voorhanden.

Over Content Editor V

Content editor of PressCenter website.

Schrijf Uw Reactie

Verplichte velden zijn gemarkeerd met een *

*

*

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Kies de person met
de hand omhoog *

Scroll To Top