vrijdag, december 3, 2021
Keuze van de Redactie
U bent hier: Home / Rubrieken / Economie & Financiën / Winkelverkopen eurolanden fors omhoog
Winkelverkopen eurolanden fors omhoog

Winkelverkopen eurolanden fors omhoog

  • Europa
  • De winkelverkopen in de eurozone zijn in augustus onverwacht sterk toegenomen. Dat blijkt uit cijfers die statistiekbureau Eurostat vrijdag heeft gepubliceerd. Vooral de verkoop van autobrandstoffen en non-food steeg flink.
  • Parlementair Documentatie Centrum
  • http://www.europa-nu.nl
  • nv201@pdc.nl
  • http://www.europa-nu.nl/id/vjnpds3gp1q9/nieuws/winkelverkopen_eurolanden_fors_omhoog?ctx=vhsjd8w6pdvc&tab=0

De detailhandel zette in totaal 1,2 procent meer om dan een maand eerder, waar economen op een stijging van 0,1 procent rekenden. In juli daalden de winkelverkopen in het eurogebied nog met 0,4 procent en in de maanden daarvoor was slechts sprake van een bescheiden toename.

De sterkste groei (2,5 procent) deed zich voor in Duitsland en Luxemburg. In Letland, Estland en Ierland was sprake van een lichte daling. Cijfers over Nederland werden niet apart vermeld. Ten opzichte van augustus 2014 zijn de winkelverkopen in de eurozone met 1,9 procent toegenomen, na een herziene toename met 0,5 procent op jaarbasis in juli. Die stijging komt geheel voor rekening van de non-foodsector. De omzet uit voedsel, tabak en autobrandstoffen lag 0,2 procent lager.

Voor de gehele Europese Unie becijferde Eurostat een toename van de winkelverkopen met 1,4 procent op maandbasis, na een daling van 0,4 procent in juli. Ten opzichte van augustus 2013 ging de detailhandelsomzet met 2,5 procent omhoog. In juli was nog sprake van een stijging met 0,8 procent op jaarbasis.

Over Content Editor V

Content editor of PressCenter website.

Schrijf Uw Reactie

Verplichte velden zijn gemarkeerd met een *

*

*

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Kies de person met
de hand omhoog *

Scroll To Top