donderdag, november 15, 2018
Keuze van de Redactie
U bent hier: Home / Specials / Cijfers / Winkelverkopen eurozone gestegen
Winkelverkopen eurozone gestegen

Winkelverkopen eurozone gestegen

  • Europa
  • De winkelverkopen in de eurozone zijn in november met 1,4 procent gestegen ten opzichte van de voorgaande maand. Dat maakte statistiekbureau Eurostat woensdag bekend.
  • Parlementair Documentatie Centrum
  • http://www.europa-nu.nl
  • nv201@pdc.nl
  • http://www.europa-nu.nl/id/vjg9fen9krze/nieuws/winkelverkopen_eurozone_gestegen?ctx=vhsjd8w6pdvc&start_tab0=10&tab=0&tab=0

De stijging is sterker dan verwacht. Door persbureau Bloomberg gepolste economen gingen in doorsnee uit van een toename met 0,1 procent op maandbasis. De daling van de detailhandelsverkopen in oktober viel met 0,4 procent wel sterker uit dan gedacht. Eerder was voor die maand een afname met 0,2 procent gemeld.

De winkelverkopen stegen het sterkst in Portugal (3,1 procent), Luxemburg (2,3 procent) en Frankrijk (2,1 procent). In Malta was sprake van een daling met 2,1 procent. Eurostat kon nog geen gegevens over Nederland verstrekken.

In Letland, dat op 1 januari als achttiende land de euro als betaalmiddel introduceerde, stegen de winkelverkopen in november met 5 procent. Op de totale detailhandelsomzet van de eurozone had die toename geen enkele invloed, zo blijkt uit een aparte berekening die Eurostat heeft gemaakt.

Vergeleken met november 2012 verkochten winkeliers in de eurolanden 1,6 procent meer, na een herziene daling met 0,1 procent op jaarbasis in oktober. Economen rekenden gemiddeld op een stijging met niet meer dan 0,3 procent.

Over de gehele Europese Unie gemeten lagen de winkelverkopen 1,2 procent hoger dan een maand eerder en 2 procent hoger dan in november 2012. In oktober was sprake van een afname van 0,5 procent op maandbasis en een groei van 0,3 procent op jaarbasis.

Over Content Editor V

Content editor of PressCenter website.

Schrijf Uw Reactie

Verplichte velden zijn gemarkeerd met een *

*

*

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Kies de person met
de hand omhoog *

Scroll To Top