dinsdag, oktober 23, 2018
Keuze van de Redactie
U bent hier: Home / Bronnen / Culturele Instellingen / Winnaars Multimediawedstrijd bekend
Winnaars Multimediawedstrijd bekend

Winnaars Multimediawedstrijd bekend

  • Nederland
  • Op 11 maart 2015 heeft de jury van World Press Photo de winnaars bekendgemaakt van de Multimediawedstrijd. De jury heeft uit inzendingen in drie categorieën gekozen: Short Feature, Long Feature en Interactive Documentary. De eerste prijs in de categorie Short Feature is voor Behind the Video of Eric Garner's Deadly Confrontation With New York Police. Deze inzending gaat over Eric Garner die in Staten Island, New York City, overleed na wat leek op een chokehold van 15 seconden door een politieagent.
  • image001
  • De Nieuwe Kerk
  • http://www.nieuwekerk.nl
  • mail@nieuwekerk.nl

De eerste prijs in de categorie Long Feature is voor The Long Night, over jongeren die verstrikt waren of zijn geraakt in de Amerikaanse sekshandel.

De eerste prijs in de categorie Interactive Documentary is voor {The And}, een interactieve documentaire over de dynamiek van moderne relaties.

De winnaars van de multimedia wedstrijd zijn vanaf 18 april tot en met 5 juli in De Nieuwe Kerk Amsterdam, tijdens de World Press Photo tentoonstelling.

Midden in de tentoonstelling, in het hoogkoor, zijn op grote panelen en beeldschermen de winnaars van de multimedia-wedstrijd te zien. Journalisten maken steeds vaker gebruik van bewegend beeld en internet, die door de digitale revolutie jaarlijks professioneler worden. Dat leidde in 2011 tot de eerste multimediawedstrijd.

Informatie over de winnaars van de Multimediawedstijd via: http://www.worldpressphoto.org/content/world-press-photo-announces-2015-multimedia-winners

1st Prize Short Feature – Title: Behind the Video of Eric Garner’s Deadly Confrontation With New York Police
1st Prize Long Feature – Title: The Long Night
Winner Interactive Documentary – Title: {The And}

Over Content Editor V

Content editor of PressCenter website.

Schrijf Uw Reactie

Verplichte velden zijn gemarkeerd met een *

*

*

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Kies de person met
de hand omhoog *

Scroll To Top