vrijdag, december 3, 2021
Keuze van de Redactie
U bent hier: Home / Rubrieken / Kunst & Cultuur / Winterklaar, wat als ik dat nog niet ben?
Winterklaar, wat als ik dat nog niet ben?

Winterklaar, wat als ik dat nog niet ben?

  • Nederland
  • Op 21 en 22 oktober 2017 is ‘Winterklaar’ te zien in Doarpstún Snakkerbuorren. In deze locatieperformance verzet theatermaker Anne Meester zich tegen de onvermijdelijke komst van de winter.
  • Winterklaar beeld slaap
  • Een vis in het water
  • https://www.facebook.com/VisinWater/
  • visinhetwater@yahoo.com
  • Noot voor redactie (niet voor publicatie) Droge feiten Titel: ‘Winterklaar’ Wat: Locatietheater Waar: Doarpstún Snakkerbuorren (Oan 'e Dyk 56, Snakkerburen) Wanneer: 21 en 22 oktober 2017, om 18:00 Entree: Gratis Contactgegevens Anne Meester @ visinhetwater@yahoo.com Tel. 06 20303453 (op vrijdag 20-10 beperkt bereikbaar) Meer informatie Facebook evenement: https://www.facebook.com/events/431209653943442/ Een vis in het water: https://www.facebook.com/VisinWater/ Beeldmateriaal: https://we.tl/ULMnscwpHc

Op 21 en 22 oktober 2017 is ‘Winterklaar’ te zien in Doarpstún Snakkerbuorren. In deze locatieperformance verzet theatermaker Anne Meester zich tegen de onvermijdelijke komst van de winter.

 

Planten worden gesnoeid, plantbedden worden geschoffeld, en mest wordt uitgereden. Winterklaar maken noemen ze dat. Maar wat als dat allemaal te snel gaat? Wat als je nog helemaal niet klaar bent met de zomer?

 

‘Winterklaar’ is de laatste in een reeks performances door Anne Meester (28). Zij maakt locatietheater in het kader van haar afstudeerproject ‘Een vis in het water’ voor de Academie voor Popcultuur. Anne creëerde eerder al performances in de Fabriek (Ried), de Tuin van Le Roy (Heerenveen) en de Aerden Plaats (Oude Bildtzijl). Telkens heeft ze zich twee weken lang ondergedompeld in de locatie, om aan het einde van die periode het door de locatie geïnspireerde werk aan publiek te tonen.

 

Terugkomend in de performances van Anne is het contact tussen haar en haar publiek. Lui achterover zitten is er voor de toeschouwers zeker niet bij. Als publiek krijg je een unieke kijk op een locatie waar je misschien anders aan voorbij zou gaan.

 

Klaar voor de regen die eindeloos doordreunt.

Klaar voor de sneeuw die in stilte verstikt.

Klaar voor de hagel die stukslaat wat bloeide.

Klaar voor de levensonttrekkende kou.

 

Wat als ik dat nog niet ben?

Wat als ik dat nog niet wil?

Over Anne Meester

Schrijf Uw Reactie

Verplichte velden zijn gemarkeerd met een *

*

*

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Kies de person met
de hand omhoog *

Scroll To Top