woensdag, juli 15, 2020
Keuze van de Redactie
U bent hier: Home / Bronnen / Bedrijfsleven & Ondernemers / Wintervogels strijken neer op eerste postzegelvel Themacollectie 2017 – Vogels
Wintervogels strijken neer op eerste postzegelvel Themacollectie 2017 – Vogels

Wintervogels strijken neer op eerste postzegelvel Themacollectie 2017 – Vogels

  • Nederland
  • De nieuwe Themacollectie 2017 van PostNL staat dit jaar in het teken van vogels. Per jaargetijde staan de Nederlandse vogels op een postzegelvel centraal. Als eerste zijn de wintervogels aan de beurt, waarbij onder andere de sneeuwgors, sperwer, grauwe gans, het winterkoninkje en het roodborstje op de postzegels zijn afgebeeld.
  • Post NL
  • info@postnl.nl

De postzegelserie bestaat uit vier postzegelvellen met elk tien postzegels. Op de postzegels staat een onzichtbare code die je met een Cee-app kunt scannen. Zo kom je meer over de vogels te weten, bijvoorbeeld over hun karakteristieke roep.

Educatief karakter

Ontwerper Frank Janse kende voor het ontwerp van de postzegelserie een aantal uitdagingen. Zo gebruikte hij alleen maar close-up foto’s van vogels in verschillende poses en locaties: op een tak, in de holte van een boom, op het nest, in vlucht, tijdens de landing, op het water of in de sneeuw. Daarnaast is voor de serie het educatieve aspect van belang. Per seizoen staan daarom ook foto’s van zeldzame en bedreigde vogels afgebeeld, zoals de koekoek of de grutto. Met deze postzegels vragen we aandacht voor de daling van het aantal grutto’s in ons land.

Over Themacollectie 2017

Sinds 2015 brengt PostNL jaarlijks een themacollectie uit met persoonlijke postzegels over een maatschappelijk onderwerp. De verschijningsdata voor deze collectie zijn 2 januari (winter), 20 februari (lente), 6 juni (zomer) en 13 november (herfst). In 2016 stonden de tekeningen van Janneke Brinkman over bloemen, planten en vlinders tijdens de themacollectie centraal.

Verkrijgbaarheid

Het postzegelvel ‘Vogels winter’ telt tien postzegels met de waardeaanduiding Nederland 1, bedoeld voor post tot 20 gram met een bestemming binnen Nederland. De postzegelserie is vanaf 2 januari te koop bij alle winkels van Bruna en via Collectclub.nl. De geldigheidstermijn is onbepaald.

Wintervogels strijken neer op eerste postzegelvel Themacollectie 2017 - Vogels

Over Content Editor N

Content editor of PressCenter website.

Schrijf Uw Reactie

Verplichte velden zijn gemarkeerd met een *

*

*

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Kies de person met
de hand omhoog *

Scroll To Top