maandag, oktober 22, 2018
Keuze van de Redactie
U bent hier: Home / Bronnen / Bedrijfsleven & Ondernemers / Witte Kruis: Ambulances sneller ter plaatse door nieuwe werkwijze
Witte Kruis: Ambulances sneller ter plaatse door nieuwe werkwijze

Witte Kruis: Ambulances sneller ter plaatse door nieuwe werkwijze

  • Nederland
  • Ambulances sneller ter plaatse door nieuwe werkwijze Witte Kruis (voorheen Connexxion ambulancezorg) gaat vanaf 6 januari 2014 een nieuwe werkwijze gebruiken om de ambulances in het gebied Noord- en Oost-Gelderland sneller bij een ongeluk of incident te krijgen.
  • Connexxion
  • http://www.connexxion.com
  • klantenservice@connexxion.nl
  • http://www.connexxion.com/nieuws_pers/396/ambulances_sneller_ter_plaatse_door_nieuwe_werkwijze/3226/

Tot nu wordt iemand die 112 belt door een meldkamercentralist bevraagd om precies te weten wat er met een slachtoffer medisch bezien aan de hand is. Vanaf 6 januari gaat de ambulance meteen rijden zodra de locatie van het incident bekend is. Tegelijkertijd wordt het gesprek tussen de meldkamercentralist en de melder van het incident voortgezet. Hiermee wordt naar verwachting één tot anderhalve minuut tijdwinst geboekt.

Aanleiding om de werkwijze te vernieuwen is de wens om de prestaties verder te verbeteren. Het bevragen van mensen die 112 bellen gebeurt op een manier die de kwaliteit van zorg optimaal ondersteunt. De nieuwe werkwijze maakt een snellere inzet van ambulances mogelijk, waardoor de aanrijtijden worden teruggedrongen.

In diverse delen van het land wordt al gewerkt met deze zogenaamde Directe Inzet Ambulance (DIA), waarbij ambulances direct gaan rijden zodra er zekerheid is over de locatie van het incident.

De Ambulancedienst in de regio Noord-Holland Noord, eveneens onderdeel van Witte Kruis, boekt inmiddels goede resultaten met de nieuwe werkwijze. De verwachting is dat deze methode uiteindelijk landelijk zal worden toegepast. Witte Kruis in het gebied Noord-Oost-Gelderland heeft besloten hier vast op vooruit te lopen.

Over Content Editor V

Content editor of PressCenter website.

Schrijf Uw Reactie

Verplichte velden zijn gemarkeerd met een *

*

*

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Kies de person met
de hand omhoog *

Scroll To Top