woensdag, november 21, 2018
Keuze van de Redactie
U bent hier: Home / Rubrieken / Economie & Financiën / Witwasteam legt beslag op woning en bankrekeningen
Witwasteam legt beslag op woning en bankrekeningen

Witwasteam legt beslag op woning en bankrekeningen

  • Nederland
  • Dinsdag heeft het witwasteam van de FIOD in een strafrechtelijk onderzoek naar witwassen onder leiding van het Functioneel Parket doorzoekingen gedaan in Hengelo, Oldenzaal en Putten. Hierbij is beslag gelegd op een woning en bankrekeningen.
  • Ministerie van Algemene Zaken
  • http://www.rijksoverheid.nl
  • info@minaz.nl
  • http://www.rijksoverheid.nl/nieuws/2014/05/22/witwasteam-legt-beslag-op-woning-en-bankrekeningen.html

De twee verdachten, een 55-jarige man en 46-jarige vrouw uit Hengelo, doen uitgaven die niet zijn te verklaren uit het inkomen en vermogen dat zij hebben opgegeven bij de Belastingdienst. Tijdens de doorzoekingen is beslag gelegd op luxe goederen, zoals dure merkschoenen en kleding, horloges en juwelen. Het vermoeden bestaat dat er met de aanschaf van de goederen gelden zijn witgewassen. Door een derde is tijdens de doorzoeking zekerheid gesteld voor een bedrag van € 150.000. Er is beslag gelegd op de woning en bankrekeningen, daarnaast is administratie in beslag genomen.

Misdaad mag niet lonen

De bestrijding van witwassen van criminele gelden is een van de prioriteiten voor het Functioneel Parket en de FIOD. Naast twee bestaande teams, zijn vier extra witwasteams bij de FIOD geformeerd om witwassen van criminele gelden tegen te gaan. Tevens is een platform in ontwikkeling waarin alle bij de witwasbestrijding betrokken diensten, zowel nationaal als internationaal, ervaringen kunnen delen en operationeel kunnen samenwerken, het Anti Money Laundering Centre (AMLC).

Over Content Editor V

Content editor of PressCenter website.

Schrijf Uw Reactie

Verplichte velden zijn gemarkeerd met een *

*

*

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Kies de person met
de hand omhoog *

Scroll To Top