dinsdag, januari 25, 2022
Keuze van de Redactie
U bent hier: Home / Bronnen / Bedrijfsleven & Ondernemers / Woonbedrijf en Ballast Nedam realiseren 74 energieneutrale iQwoningen® in Eindhoven
Woonbedrijf en Ballast Nedam realiseren 74 energieneutrale iQwoningen® in Eindhoven

Woonbedrijf en Ballast Nedam realiseren 74 energieneutrale iQwoningen® in Eindhoven

  • Nederland
  • Start bouw en hoogste punt vanaf tribune te volgen. Op dinsdag 19 november 2013 hebben drie van de jongste bewoners de spectaculaire lasershow gestart. Met deze officiële starthandeling van de bouw van 74 energieneutrale huurwoningen in Tongelresche Akkers (Berckelbosch), werd ook meteen het hoogste punt bereikt. Vanaf de tribune was alles goed te volgen.
  • Ballast Nedam N.V.
  • http://www.ballast-nedam.nl
  • pr@ballast-nedam.nl
  • http://www.ballast-nedam.nl/

De tribune blijft tot en met vrijdag 22 november bij de bouwlocatie staan. Vandaaruit kunnen bewoners en belangstellenden dit bijzondere bouwproces volgen en fotograferen. De iQwoning®, die in opdracht van Woonbedrijf, woningcorporatie in Eindhoven, wordt geplaatst is een innovatief woonconcept van Ballast Nedam, dat grotendeels in de fabriek wordt vervaardigd. Momenteel staat de iQfabriek vol met elementen voor de nieuwbouwwoningen, klaar om geplaatst te worden. Per dag worden er twee woningen geplaatst en vieren we gedurende de week twee mijlpalen tegelijk: start bouw én hoogste punt.

Olaf Senden, directeur Ballast Nedam Bouw en Ontwikkeling Zuid is trots op deze woningen: “Ze worden op een duurzame manier gebouwd en kennen nagenoeg geen energieverbruik.” Algemeen directeur Ingrid de Boer van Woonbedrijf is blij met de ontwikkeling: “Woonbedrijf heeft al veel geïnvesteerd in de voorzieningen in deze wijk, zoals wijkcentrum De Toeloop en in woningen boven het winkelcentrum, maar ook in tal van andere wijkprojecten. Die voorzieningen zijn gebaseerd op een groeiend aantal buurtbewoners en voor de ontwikkeling van de wijk is het van belang dat die er ook komen.” Wethouder Yasin Torunoglu (Wonen, Wijken, Ruimte en Burgerparticipatie) die op deze plek vroeger nog gevoetbald heeft: “Deze high techwoningen passen prima in Eindhoven, als stad van technologie.”

De nieuwe huurwoningen sluiten qua bouwstijl en hoogwaardige kwaliteit precies aan bij de koopwoningen die Ballast Nedam al gebouwd heeft in de wijk. De woningen zijn energieneutraal door extra goede isolatie (o.a. triple glas, extra dakisolatie en kierdichting) en door toepassing van verschillende duurzame installaties, waaronder zonnepanelen. De assemblage van de woningen op locatie is begonnen in week 46. Per dag worden er twee woningen geplaatst, die 6 weken later geheel zijn afgewerkt. De woningen worden in zeven fasen opgeleverd. De woningen in de eerste fase worden in week 51 opgeleverd en de woningen in de laatste fase zijn naar verwachting in april 2014 gereed.

De iQwoning® is een innovatief woonconcept van Ballast Nedam. De behoefte van de bewoner staat bij de ontwikkeling centraal. Het is een woning met de eigenschappen en het uiterlijk van een traditioneel gebouwde woning. Toch wordt de woning grotendeels in de fabriek vervaardigd en dat levert aantrekkelijke voordelen op: constante hoge kwaliteit, geen verspilling, een zeer korte bouwtijd, minimale overlast voor de omgeving en een uitstekende prijs-kwaliteitverhouding.

Woonbedrijf en Ballast Nedam werken samen om de bouwproductie in Tongelresche Akkers/Berckelbosch op een duurzame wijze weer op gang te brengen. Er is nog altijd een grote vraag naar huurwoningen en de. In de wijkvisie is geconstateerd dat er in de wijk behoefte is aan meer duurzame woningen én aan woningen in het prijssegment rond de 680,00 euro. Met deze samenwerking in de keten kunnen partijen maatschappelijke meerwaarde bieden, ook in moeilijke marktomstandigheden.

Tongelresche Akkers/Berckelbosch is een integrale gebiedsontwikkeling van Ballast Nedam ten oosten van het centrum van Eindhoven. De bouwstijl is geïnspireerd op de jaren dertig: hoge kappen en forse overstekken, roodoranje bakstenen en een horizontale raamindeling.

Over Content Editor V

Content editor of PressCenter website.

Schrijf Uw Reactie

Verplichte velden zijn gemarkeerd met een *

*

*

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Kies de person met
de hand omhoog *

Scroll To Top