dinsdag, november 12, 2019
Keuze van de Redactie
U bent hier: Home / Rubrieken / Kunst & Cultuur / Wouter Harbers
Wouter Harbers

Wouter Harbers

  • Nederland
  • Vrijdag 15 januari debuteert pianist Wouter Harbers (1986) in Figi met een romantisch programma op de schitterende Fazioli in de Willem Pijperzaal. Wouter treedt circa vijftig keer peer jaar op, heeft een succesvolle eigen concertserie in Zeist en bracht recent het pianoalbum Romance uit, opgenomen met orkest. Zijn missie: pianomuziek toegankelijk maken voor een breed publiek.
  • wouterharbers
  • Hotel Theater Figi
  • http://figi.nl/
  • keerkens@figi.nl
Wouter startte op zijn negende als organist en was al jong kerkorganist. Tijdens zijn studie aan de Pabo richt Wouter samen met enkele medestudenten een projectkoor op en op zijn negentiende dirigeert hij de eerste helft van de Messiah van Händel en een Cantate van Bach. In die tijd volgt hij intensief privéles en masterclasses bij dirigent Patrick van der Linden. Na de Pabo succesvol te hebben afgerond start hij een studie Koordirectie bij Joop Schets aan Hogeschool IDE.
In dezelfde periode zet Wouter zijn inmiddels ontwikkelde passie voor de piano om in daden: hij volgt pianolessen bij Olga Malkina en Bernhard Touwen en in 2005 treedt hij voor het eerst op als pianist. In 2008 neemt hij met Kees van Bochove een CD op met liederen van Schubert en volgt een tournee door Nederland.In 2010 besluit Wouter definitief voor de piano te kiezen. Vanaf dat moment gaat het snel: er volgen optredens in grote zalen, hij speelt o.a. in het WTC te Den Haag voor 1300 jongeren (2010), Beatrixtheater te Utrecht voor 1800 jongeren (2011), met orkest (2010) en treedt op voor premier Mark Rutte en diverse ministers (2012). In 2011 wint Wouter het EMG-concours, met als prijs een CD die o.a. op Radio 4 geprezen wordt. In 2013 debuteert Wouter op TV en start hij zijn eigen concertserie in Zeist. In 2014 organiseert hij het Chopinproject: met 14 collega-pianisten neemt hij alle Nocturnes op. In 2015 volgt zijn soloalbum Romance, deels gefinancierd dankzij een succesvolle crowdfundingscampagne.Naast zijn werk als concertpianist is Wouter actief als begeleider van koren en solisten, als dirigent van twee koren, als coach van het Thomasensemble, als pianist in twee kerken, als concertpianist van Huize Heerewegen, als jurylid van o.a. het NPC-concours en als pianodocent.

Recent volgde hij een masterclass bij Wibi Soerjadi, binnenkort volgt een optreden op Wibi’s landgoed. Zijn album Romance is dit jaar genomineerd voor de Zilveren Duif Awards.

Ab Nieuwdorp, presentator ‘Muziek aan tafel’, Radio 4:
“Een nieuwe ster aan het pianofirmament!”

www.wouterharbers.nl

Over Figi Zeist

Schrijf Uw Reactie

Verplichte velden zijn gemarkeerd met een *

*

*

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Kies de person met
de hand omhoog *

Scroll To Top