vrijdag, december 14, 2018
Keuze van de Redactie
U bent hier: Home / Bronnen / Bedrijfsleven & Ondernemers / XLR8 ontvangt goedkeuring dual-fuel systemen
XLR8 ontvangt goedkeuring dual-fuel systemen

XLR8 ontvangt goedkeuring dual-fuel systemen

  • Nederland
  • Barneveld 7 april ’14. De RDW heeft onlangs XLR8 de goedkeuring afgegeven voor het inbouwen van diesel/LPG systemen. Met deze toekenning is XLR8 het enige bedrijf in Nederland met een certificering voor dual-fuel systemen.
  • daf xlr8 070
  • XLR8 Engineering bv
  • www.xlr8.nl
  • info@xlr8.nl
  • voor alle merken geschikt
  • Presentatie Dual-Fuel Basis NL

Dit dual-fuel systeem is speciaal ontwikkeld voor de transportsector om de brandstofkosten te reduceren. Het systeem vervangt namelijk een percentage diesel voor goedkoper LPG (autogas). Daar de prijs van LPG aanzienlijk goedkoper is, levert dit een kostenreductie op van minimaal 10%. De gemiddelde terugverdientijd van het systeem ligt tussen de één en anderhalf jaar. XLR8 is zelfs bezig met LPG leveranciers om de prijzen voor transporteurs nog aantrekkelijker te maken, zodat het rendement van deze systemen nog beter wordt. LPG is een realistisch alternatief met een dekking van maar liefst 30.000 tankstations in Europa.

Naast de kostenreductie wint ook het milieu, want de uitlaatgasemissies fijnstof en CO2 worden gereduceerd!

XLR8 is bezig met de doorontwikkeling van deze techniek op Euro 6, want vanaf 1 januari 2014 worden er alleen nog maar Euro 6 voertuigen geproduceerd! De ervaringen leren dat de systemen inherent zijn aan Euro 5, maar de emissie resultaten zijn beter!

Op dit moment worden de meeste systemen geëxporteerd naar Duitsland, die voorloper is in het gebruik van diesel/LPG systemen. Inmiddels zijn in Duitsland rond de 2000 trucks omgebouwd naar dual-fuel.

Naast LPG houdt XLR8 zich ook bezig met andere alternatieven zoals CNG (Aardgas) en LNG (Vloeibaar Aardgas) dual-fuel.

Over XLR8 Engineering bv

Schrijf Uw Reactie

Verplichte velden zijn gemarkeerd met een *

*

*

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Kies de person met
de hand omhoog *

Scroll To Top