dinsdag, november 20, 2018
Keuze van de Redactie
U bent hier: Home / Bronnen / Bedrijfsleven & Ondernemers / Yinren Group koopt Antwerpse Diamantbank van KBC
Yinren Group koopt Antwerpse Diamantbank van KBC

Yinren Group koopt Antwerpse Diamantbank van KBC

 • Internationale
 • KBC heeft met Yinren Group uit Sjanghai een akkoord bereikt over de verkoop van zijn dochter Antwerpse Diamantbank (ADB). Er werden geen financiële details over de deal gegeven. De transactie moet nog worden goedgekeurd door de toezichthouder. In afwachting van de afsluiting van de transactie blijft Antwerpse Diamantbank zijn activiteiten voortzetten en zijn cliënten de vertrouwde service verlenen.
 • KBC Group
 • https://www.kbc.com
 • pressofficekbc@kbc.be
 • https://multimediafiles.kbcgroup.eu/ng/published/KBCCOM/PDF/COM_BDV_ADB_Acquisition_Nl.pdf?
 • Als de transactie met goedkeuring van de toezichthouder wordt afgesloten, zal Yinren Group zoals overeengekomen het volledige belang van KBC in ADB, goed voor 99,9% van de aandelen van ADB, overnemen.
 • De verkoop van ADB heeft een verwaarloosbare invloed op de winst van KBC Groep. Door deze deal maakt KBC ca. 0,1 miljard euro kapitaal vrij, voornamelijk door de afbouw van risicogewogen activa. Dat zal uiteindelijk de Tier 1-ratio (Basel II) van KBC doen stijgen met bijna 0,2% (pro forma-invloed berekend op basis van de cijfers van 30 september 2013).
 • Vóór de afsluiting wordt een gedeelte van de kredietportefeuille van ADB, voornamelijk de kredieten met een hoger risico en de non-performing kredieten met een nettoboekwaarde van 0,4 miljard euro (op een totale kredietportefeuille van 1,2 miljard euro), overgedragen aan KBC Bank NV voor normale afwikkeling. Na de afsluiting zal KBC nog voor maximaal twee jaar gewaarborgde financiering ter beschikking stellen aan ADB voor een totaal bedrag van 0,2 miljard euro.
 • Yinren Group is een gediversifieerde ondernemingsgroep met activiteiten in vastgoed, internationale handel en de diamantnijverheid. De groep is actief in de Volksrepubliek China, in Hongkong en in Brazilië. Door de overname van ADB zal Yinren met het oog op de verwachte ontwikkeling van de Chinese markt de knowhow, het netwerk en de merkreputatie van ADB kunnen benutten en een rol spelen in de interactie tussen de belangrijkste diamantcentra (Antwerpen, Mumbai, Dubai, Hongkong) en de opkomende centra in het Nabije en Verre Oosten. Yinren Group kan zijn activiteiten nu ook uitbreiden naar de financiering van de diamantsector. Yinren zal ADB toegang verlenen tot de volledige waardeketen van de diamantsector in Azië en China in het bijzonder.
 • Antwerpse Diamantbank is een toonaangevende marktspeler in de financiering van de diamanthandel en -nijverheid. Het heeft een stevige aanwezigheid op de markt uitgebouwd en krijgt algemeen erkenning voor zijn expertise. Het merk ADB, het managementteam en de activiteiten blijven behouden en het hoofdkantoor blijft in Antwerpen. De activiteiten van ADB in Mumbai, Hongkong en Dubai worden voortgezet en verder ontwikkeld.

Johan Thijs, CEO van KBC Groep NV: “Gezien de erg specifieke nichebusiness van Antwerpse Diamantbank was dit geen evidente desinvestering, maar toch zijn we erin geslaagd. Antwerpse Diamantbank is een sterk merk en een toonaangevende speler in de diamantwereld, met een lange en rijke geschiedenis en toegewijde medewerkers. We zijn ervan overtuigd dat Yinren Group de activiteiten van Antwerpse Diamantbank verder zal uitbouwen, de toekomst van het personeel verzekeren en ervoor zorgen dat de cliënten van ADB kunnen blijven rekenen op een goede service.”

Pierre De Bosscher, CEO van Antwerpse Diamantbank, besluit: “We heten Yinren Group welkom als onze nieuwe aandeelhouder. Yinren Group ondersteunt ons cliëntgerichte model en onze strategie volledig en heeft een waardevolle strategische visie op lange termijn. We kijken er dan ook naar uit nauw samen te werken met onze nieuwe aandeelhouder en de wereldwijde mogelijkheden en het businessplan van de bank verder te ontwikkelen. We zijn ervan overtuigd dat onze cliënten en ons personeel voordeel zullen halen uit het engagement en de steun die Yinren Group heeft getoond tijdens de overnamefase.”

Over Content Editor V

Content editor of PressCenter website.

Schrijf Uw Reactie

Verplichte velden zijn gemarkeerd met een *

*

*

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Kies de person met
de hand omhoog *

Scroll To Top