maandag, oktober 18, 2021
Keuze van de Redactie
U bent hier: Home / Bronnen / Bedrijfsleven & Ondernemers / Yoga in de Oude Kerk
Yoga in de Oude Kerk

Yoga in de Oude Kerk

  • Nederland
  • Het Amsterdam Yoga Centre viert het 25 jarig Yogi-schap van Ad van Hassel met een openbare yogales in de Oude Kerk in het hart van de stad. De les wordt omlijst door westerse en oosterse muziek. Yogi's van alle leeftijden, beginners en gevorderden, ervaren yoga in een feestelijke les, op de grafstenen van middeleeuwse Amsterdammers.
  • Amsterdam Yoga Centre
  • www.amsterdamyogacentre.nl
  • m.schilt1@chello.nl
  • flyeryogidoudekerk

Amsterdam Yoga Centre viert 25 jarig bestaan.

Visie op Yoga in de 21e eeuw op 20 september 2013 in de Oude Kerk te Amsterdam

De Oude Kerk in het hart van Amsterdam vormt op 20 september van 18u tot 23u, het decor van een openbare yogales waarin alle aanwezigen de weerslag ervaren van 25 jaar yoga ervaring van Ad van Hassel.

Als oprichter en hoofddocent van het Amsterdam Yoga Centre aan de Singel 300, geeft hij al 15 jaar gestalte aan zijn leraarschap in de dagelijkse lessen en de drie jarige docentenopleiding. Hij is toegewijd aan de ontwikkeling van Yoga als ondersteunende discipline voor een zinvolle levenswijze.

Het licht zal op deze nazomeravond door de gebrandschilderde ramen vallen op een feestelijke gebeurtenis, waarbij het Amsterdam Yoga Centre zijn visie presenteert op Yoga, zowel in de les (die op de grafstenen van prominente middeleeuwse Amsterdammers zal plaatsvinden), als in de omlijsting.

In de muziek komen de mystieke tradities van Oost en West samen en na de les is er Indiase Chai en een Ayurvedische cake. Esoterische boekwinkels presenteren hun Yogabibliotheek en vertegenwoordigers van alle Yogascholen van Nederland krijgen de gelegenheid hun informatie te delen.

We verwachten prominenten uit de Yogawereld, Ad’s leraren, collega’s, medestudenten, studenten en oud-studenten van de docentenopleiding en natuurlijk yogi’s en yogini’s van alle Amsterdamse en Nederlandse Yogascholen en studio’s, doorgewinterde beoefenaars en beginners.

Deze yogamanifestatie vind plaats op een unieke locatie en markeert een moment in de ontwikkeling van yoga in de westerse wereld.

Een rijke eeuwenlange yoga traditie vanuit India komt samen met westerse wetenschappelijke inzichten en toegewijde beoefening. In de les en de presentatie van deze visie krijgen de deelnemers een ervaring aangeboden in yoga als een praktische levende wetenschap, die in zijn methoden en inzichten het leven van de mens in de huidige tijd kan ondersteunen.

De kracht van de lessen van Ad zit in zijn integrale aanpak: gericht op lichaam, geest, emoties en relaties, op de cultivering van aandacht en het ontwikkelen van een helder bewustzijn en kracht. Deze kracht geeft het vermogen richting te geven aan het eigen leven. Het verzamelen van deze krachten op ieder gebied is yoga! (yoga=sanskriet en betekent vereniging)

 Kijk voor meer informatie op http://www.amsterdamyogacentre.nl/yoga-in-de-oude-kerk/

Contactpersoon en woordvoerder: Maria J.J. Schilt: tel 0651186872 m.schilt1@chello.nl

Over Maria Josephina Johanna Schilt

beschouw mijzelf als dichter, hartstocht voor persoonlijke en spirituele ontwikkeling, levensbeschouwing, yoga en ayurveda, muziek ( vooral klassiek, tango en devotionele muziek) Ik reis graag, de laatste tijd naar het oosten: Sri Lanka en India

Schrijf Uw Reactie

Verplichte velden zijn gemarkeerd met een *

*

*

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Kies de person met
de hand omhoog *

Scroll To Top