donderdag, december 5, 2019
Keuze van de Redactie
U bent hier: Home / Bronnen / Bedrijfsleven & Ondernemers / YORI SWART PRESENTEERT NIEUWE EP ‘GOLDEN TICKET’ IN MELKWEG
YORI SWART PRESENTEERT NIEUWE EP ‘GOLDEN TICKET’ IN MELKWEG

YORI SWART PRESENTEERT NIEUWE EP ‘GOLDEN TICKET’ IN MELKWEG

  • Nederland
  • Yori Swart presenteert haar nieuwe EP ‘Golden Ticket’ - tezamen met gastmuzikanten Freebo en Jerry Donahue (o.a. Bonnie Raitt, Robert Plant) - op woensdag 24 september in de Melkweg in Amsterdam.
  • Yori Swart Promo foto kopie
  • mars worldwide
  • www.mars-worldwide.com
  • m.albers@mars-worldwide.com
  • PERS Contact : Rose SPEARMAN T. 0341 845019 - M. 06 141 91760 E. headquarters@mars-worldwide.com
  • Yori Swart EP Cover

Op 24 september verschijnt Golden Ticket, de nieuwe EP van Yori Swart. De 24-jarige singer-songwriter nam de EP op in Los Angeles met producer J.J. Blair, die eerder werkte met o.a. Johnny Cash, Ryan Adams en The Who. De release van Golden Ticket betekent voor Yori het sluitstuk van een twee maanden durende reis naar de geboortegrond van haar favoriete muziek en die haar voerde langs Los Angeles, Colorado en Nashville.

Na de release van haar succesvolle debuutalbum, de EP ‘Weigh In Weigh Out’ en tournees langs de festivals en de grote zalen van Nederland (3FM Serious Talent, Noorderslag, Paaspop, Oerol, Lowlands, De Wereld Draait Door) besloot Yori om dit voorjaar naar Amerika te gaan om te werken aan nieuw materiaal.

In Amerika vond ze de inspiratie die de liedjes voor de EP ‘Golden Ticket’ opleverde. Yori schreef deze met Lori Lieberman (‘Killing Me Softly’), Bird York (‘Into the Deep’) en de in Los Angeles woonachtige Nederlandse producer Tienus (Eefje de Visser, Skiggy Rapz). Dankzij haar ontmoeting en samenwerking met producer J.J. Blair kon ze deze EP opnemen met muzikanten die eerder te horen waren op platen van o.a. Jimi Hendrix, Stevie Nicks, Bonnie Raitt en Rod Stewart.

Yori: “Deze EP is een experiment, een op zichzelf staand project onderweg naar een nieuwalbum dat begin 2015 wordt verwacht. Ik had slechts enkele dagen om 4 nummers op te nemen met de hulp van producer J.J. Blair en een aantal fantastische muzikanten. Ik wilde een eerlijk Amerikaans geluid met invloeden uit country, blues en soul, zonder daarbij mijn eigen sound te verliezen.”

Speciale gasten tijdens deze presentatie zijn Freebo en Jerry Donahue, die naast een eigen set tevens met Yori samen zullen spelen. Multi-instrumentalist Freebo is het bekendst van zijn werk met Bonnie Raitt, maar hij speelde ook op platen van o.a. Ringo Starr, Crosby, Stills & Nash, John Mayall en Dr. John. Gitarist Jerry Donahue is een belangrijk onderdeel van de Britse folkscene en werd bekend als lid van Fairport Convention. Tevens maakte hij talloze platen als solo artiest en met The Hellacasters.

Over malbers

Schrijf Uw Reactie

Verplichte velden zijn gemarkeerd met een *

*

*

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Kies de person met
de hand omhoog *

Scroll To Top