maandag, maart 25, 2019
Keuze van de Redactie
U bent hier: Home / Rubrieken / Technologie & Wetenschap / YouRing – maakt de CoBot extra collaboratief
YouRing – maakt de CoBot extra collaboratief

YouRing – maakt de CoBot extra collaboratief

  • Nederland
  • Olmia Robotics presenteert de YouRing: een sensor die met licht en geluid aangeeft wat de robotarm doet.
  • youring
  • Olmia Robotics
  • https://www.olmia-robotics.nl/
  • info@olmia-robotics.nl

YouRing

De YouRing verhoogt de mate van interactie tussen mens en machine.

Deze sensor is een nieuwe, revolutionaire ontwikkeling die CoBots nog veiliger maakt om mee te werken. Het is een apparaat dat je monteert tussen de robotarm en zijn end effector. Licht en/of geluidseffecten geven aan wanneer de robotarm in bedrijf is. De YouRing maakt gebruik van LED verlichting en een krachtige geluidszender.

Volledig programmeerbaar

Het licht en geluid is volledig instelbaar via de URCaps plug-in, waardoor de YouRing ook Universal+ gecertificeerd is. Via de plug-in definieer je het type licht en/of geluid dat je nodig hebt tijdens de uitvoering van het programma van de CoBot. Licht effecten kunnen roterend, knipperend of kleur-veranderend (in regenboogkleuren) zijn. De toon en toonhoogte van de zoemer is ook programmeerbaar.  Hiermee is het mogelijk een vooraf in te stellen effect te programmeren afhankelijk van de robotstatus (veiligheidsstop, waarschuwing, etc.).

YouRing is een draadloos apparaat en daarom gemakkelijk op de CoBot te monteren. Het apparaat is uitgerust met twee knoppen:

  • Een knop om de “freedrive-modus” in te schakelen, zodat je de knop op de teach pendant niet ingedrukt hoeft te houden en dus een hand vrij hebt voor het bewegen van de robotarm.
  • Een knop met een scriptfunctie om specifieke functies uit te voeren, bijvoorbeeld om een digitale uitgang te activeren of om de robot een handmatige invoer te geven zodat hij een gepauzeerde taak voortzet.

 

Over Arwen OlmiaRobotics

Schrijf Uw Reactie

Verplichte velden zijn gemarkeerd met een *

*

*

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Kies de person met
de hand omhoog *

Scroll To Top