woensdag, december 12, 2018
Keuze van de Redactie
U bent hier: Home / Rubrieken / Kunst & Cultuur / Youtuber maakt eigen bioscoopfilm, samen met zijn kijkers
Youtuber maakt eigen bioscoopfilm, samen met zijn kijkers

Youtuber maakt eigen bioscoopfilm, samen met zijn kijkers

  • Nederland
  • MovieZone geeft YouTube-fenomeen Bardo Ellens de kans om een professionele film te maken en zijn kijkers beslissen mee over alles. Als dat maar goed gaat!
  • image002
  • EYE
  • https://www.eyefilm.nl
  • info@eyefilm.nl
  • image011

Na het succes van het voor een Digital Emmy genomineerde Max & Billy’s Drill Machine Girl komt er een nieuwe MovieZone serie over film: Bardo’s Filmgebeuren. De achtdelige serie is vanaf woensdag 29 oktober 2014 wekelijks te volgen op het speciaal ontwikkelde platform www.serie.moviezone.nl en via BanjoMovies, het YouTube-kanaal van Bardo.

Met ruim 80 miljoen videoweergaven in vier jaar tijd is Bardo Ellens een van de bekendste YouTubers van Nederland. In een serie van acht wekelijkse afleveringen volgt de kijker Bardo bij het maken van zijn eerste grote korte film. De film gaat op 22 december in première in EYE, tijdens de MovieZone Talent Day: de workshop- en netwerkdag voor alle jonge filmliefhebbers en filmprofessionals van Nederland.

In elke aflevering van de serie kunnen de kijkers stap voor stap meebeslissen over alle elementen van Bardo’s film-in-wording: Locaties, Casting maar ook over het Scenario hebben ze wat te zeggen. Bardo zal via allerlei avonturen ontdekken wat er bij het maken van zijn film komt kijken. Dit doet hij niet alleen. Samen met bekende filmmakers en andere grote Youtubers, zoals Theaumes, ontmoet hij professionals, krijgt hij opdrachten en ontwikkelt zo stap voor stap zijn film.

MovieZone series

MovieZone, een project van EYE, biedt jongeren de mogelijkheid de wereld van film te ontdekken en zichzelf hierin verder te ontwikkelen. De MovieZone series zijn geproduceerd door NewBeTV.

In 2013 kwam MovieZone met de prijswinnende jeugdserie Max & Billy’s Drill Machine Girl welke te zien was op Veronica en serie.moviezone.nl. De serie enthousiasmeert jongeren op een laagdrempelige manier voor film. Ook bij deze nieuwe serie biedt MovieZone extra verdieping op serie.moviezone.nl.

Tijdens het kijken naar de afleveringen thuis of in de klas wordt de kans geboden om nog meer over film te weten te komen door verder te klikken naar filmbegrippen (Film Wiki) of filmgeschiedenis (Filmtijdlijn). Zo brengt MovieZone het filmverleden, het film maken van nu en de toekomstige filmmakers bij elkaar op één plek: online en in EYE, het filmmuseum in Amsterdam.

Bardo’s Filmgebeuren is in opdracht van EYE ontwikkeld en geproduceerd door NewBeTV. De serie en het online platform zijn mogelijk gemaakt met de financiële steun van Fonds 21, de Nederlandse Vereniging van Bioscoopexploitanten en Nederlandse Vereniging van Filmdistributeurs.

Over Content Editor V

Content editor of PressCenter website.

Schrijf Uw Reactie

Verplichte velden zijn gemarkeerd met een *

*

*

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Kies de person met
de hand omhoog *

Scroll To Top